Ο Ζελένσκι προσκαλεί τον Τραμπ στην Ουκρανία: Θα του αποδείξω σε 24 λεπτά ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν τον πόλεμο»

File Photo epa07869481 A handout photo made available by Ukraine Presidential Press Service shows Ukraine’s President Volodymyr Zelensky (L) and US President Donald J. Trump (R) during a meeting on the sidelines of the 74th session of the United Nations General Assembly in New York, New York, USA, 25 September 2019. EPA/UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS




Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσκάλεσε τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο NBC News στις 5 Νοεμβρίου.

Απαντώντας στον ισχυρισμό του Τραμπ ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία σε 24 ώρες, ο Ζελένσκι είπε ότι θα αποδείξει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ότι δεν μπορεί.

«Αν μπορεί να έρθει εδώ, θα χρειαστώ 24 λεπτά – ναι, 24 λεπτά. Όχι περισσότερο. Ναί. Όχι περισσότερο – 24 λεπτά για να εξηγήσω [στον] Πρόεδρο Τραμπ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Ουκρανός ηγέτης.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν εδώ και νομίζω ότι κατάλαβε κάποιες λεπτομέρειες που μπορείτε να καταλάβετε μόνο όταν βρίσκεστε εδώ».

Ο Τραμπ είπε στο NBC News στις 15 Σεπτεμβρίου ότι θα έλυνε τη σύγκρουση σε 24 ώρες εάν κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους. Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

«Θα τον έβαζα [τον Ρώσο δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν] σε ένα δωμάτιο. Θα έβαζα τον Ζελένσκι σε ένα δωμάτιο. Μετά θα τους έβαζα μαζί. Και θα είχα πετύχει μια συμφωνία», είπε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

Έχουν προκύψει ερωτήματα σχετικά με το τι θα σήμαινε μια νίκη των Ρεπουμπλικανών για τη μελλοντική υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας, παρέχοντας 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από την έναρξη της πλήρους εισβολής, οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία αντιτάχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στη συνέχιση αυτής της κλίμακας χρηματοδότησης για την Ουκρανία .

Ο Ζελένσκι είπε ότι «δεν γνωρίζει» εάν ο Τραμπ θα υποστήριζε την Ουκρανία εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Με τον πόλεμο της Ρωσίας να μετατοπίζεται σε έναν πιο στατικό αλλά όχι λιγότερο βάναυσο αγώνα θέσης και την ουκρανική αντεπίθεση να αποτυγχάνει να κάνει εντυπωσιακά εδαφικά κέρδη, η διεθνής υποστήριξη για την Ουκρανία ισορροπεί σε μια επισφαλή προεξοχή.

Ο Ζελένσκι διέψευσε πρόσφατα τις προτάσεις ότι ο πόλεμος βρίσκεται σε αδιέξοδο, ισχυριζόμενος ότι ο στρατός καταστρώνει νέα σχέδια για να «προχωρήσει πιο γρήγορα» και να χτυπήσει τη Ρωσία «απροσδόκητα».

Ο πρόεδρος αναγνώρισε ότι το κόστος του πολέμου είναι υψηλό, αλλά είπε στο NBC: «Δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την ελευθερία μας σε αυτόν τον τρομοκράτη του βασιλιά Πούτιν».

Με πληροφορίες από kyivindependent

Δημοσκοπήσεις φέρουν τον Τζο Μπάιντεν να οδεύει σε ήττα: Ακριβώς έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: