Ο Τσακαλώτος προαναγγέλλει το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ με βαριές αιχμές και κατά Τσίπρα: «Είναι πια πολύ δύσκολο να υπάρξει περηφάνεια σ΄ αυτό το κόμμα» [video]

Στιγμιότυπο οθόνης από βίντεο που ανήρτησε η εφημερίδα Εποχή στο facebook




«Eίναι εξαιρετικά δύσκολο πια να υπάρξει περηφάνεια σε αυτό το κόμμα», ανέφερε στην ομιλία του στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος μία αποστροφή που εκλήφθηκε ως προαναγγελία αποχώρησης από το κόμμα.

‘Αλλωστε πρόσφατα ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η ενότητα δεν είναι δεδομένη. Στην σημερινή του ομιλία ανέφερε: «Όπως ξέρετε κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος και στο τέλος , στην ομιλία μου είπα πως, είτε χάσω, είτε κερδίσω, θέλω να φέρω πίσω την περηφάνεια στους αριστερούς. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει πια περηφάνεια σε αυτό το κόμμα».

Ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική στην ηγεσία Κασσελάκη λέγοντας: «Στην Πολιτική Γραμματεία 17 μέλη κάναν 17 καλές ομιλίες, κριτική στον πρόεδρο, για το τι είπε στο ΣΕΒ, για το Ισραήλ. Το εντυπωσιακό ήταν ότι ουδείς από την άλλη πλευρά απάντησε. Κανένας. Τι μάθημα παίρνω εγώ; Ότι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός που θεωρούν ότι έχουν πλειοψηφία. Πολιτική συζήτηση μ’ αυτούς τους όρους είναι δύσκολη. Το ερώτημα είναι αν με αυτή τη ρευστοποίηση, με αυτόν τον αρχηγισμό και αυτό το τοξικό κλίμα, αν μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα. Αυτό το τοξικό κλίμα, δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Σημείωσε, πάντως, ότι «τα προβλήματα άρχισαν πολύ πριν την ηγεσία του Κασσελάκη».

Και αιχμές κατά Τσίπρα

Νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος άφησε σαφείς αιχμές κατά του τέως προέδρου Αλέξη Τσίπρα, για τα πεπραγμένα του ενόσω εκίνεος ήταν στην ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τα προβλήματα άρχισαν «πολύ πριν την ηγεσία του Κασσελάκη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για «σταδιακή μετάλλαξη» του κόμματος και εστίασε σε δύο φαινόμενα: τον κυβερνητισμό και τον αρχηγισμό.

Ορίζοντας τον κυβερνητισμό ως το «να λες ό,τι νομίζεις πως θέλει να ακούσει ο κόσμος, γιατί πιστεύεις ότι με αυτόν τον τρόπο θα φτάσεις στην εξουσία», επισήμανε ότι ο κυβερνητισμός είναι «κοντινό αδελφάκι του λαϊκισμού». Στο σημείο αυτό τόνισε πως ήξεραν ότι είχαν «ένα τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας», ήδη από το 2017, όμως δεν έγινε ποτέ ένα σχέδιο για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. «Ο λαϊκισμός είναι αναξιόπιστος» είπε μεταξύ άλλων πο κ. Τσακαλώτος.

Συνεχίζοντας τις αιχμές κατά του Αλ. Τσίπρα, αναφέρθηκε στον αρχηγισμό, μιλώντας μεταξύ άλλων για όργανα που δεν συνεδριάζουν, για έλλειψη πολιτικής και ιδεολογικής συζήτησης κ.ά. Όπως υπογράμμισε, όλα αυτά έγιναν πριν από το 2022…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ για την επικοινωνία Μπλίνκεν-Μητσοτάκη: Κοινός στόχος Αθήνας και Ουάσινγκτον η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: