Ο γιος μου έχασε όλα τα λεφτά που επένδυσε στα κρυπτονομίσματα αποκαλύπτει η Κριστίν Λαγκάρντ: «Με αγνόησε μεγαλοπρεπώς»

FILE PHTO: European Central Bank President Christine Lagarde. EPA/JALAL MORCHIDI




Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, έχει κατ΄ επανάληψη ταχθεί κατά των κρυπτονομισμάτων, χαρακτηρίζοντάς τα «κερδοσκοπικά», χωρίς καμία αξία αλλά ακόμη και εργαλεία που χρησιμοποιούν εγκληματίες στην παράνομη δράση τους.

Όμως από ό,τι φαίνεται, ούτε ο ίδιος της ο γιος δεν την έχει ακούσει.

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΚΤ, ο γιος της αγνόησε τις σχετικές προειδοποιήσεις της, με αποτέλεσμα να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και να χάσει «σχεδόν όλα» τα χρήματα που είχε τοποθετήσει.

«Με αγνόησε μεγαλοπρεπώς, έχει αυτό το προνόμιο. Και έχασε σχεδόν όλα τα χρήματα που είχε επενδύσει», είπε η Lagarde σε συνάντησή της με φοιτητές στη Φρανκφούρτη.

«Δεν ήταν πολλά, αλλά τα έχασε όλα. Έχασε περίπου το 60%», εξήγησε. «Ετσι, όταν είχα άλλη μια συζήτηση μαζί του, παραδέχθηκε απρόθυμα ότι είχα δίκιο».

Η πρόεδρος της ΕΚΤ έχει δύο γιους, περίπου 35 ετών, αλλά δεν αποκάλυψε σε ποιον από τους δύο αναφερόταν.

Η ΕΚΤ έχει ταχθεί υπέρ της ρύθμισης της παγκόσμιας αγοράς των κρυπτονομισμάτων, ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές που δεν γνωρίζουν τους κινδύνους αλλά και να κλείσουν τα παραθυράκια που χρησιμοποιούνται για την χρηματοδότηση τρομοκρατών ή το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

Οι ανησυχίες ότι τέτοια ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα επίσημα νομίσματα ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η ΕΚΤ ξεκίνησε την πρωτοβουλία της για τη δημιουργία του δικού της, ψηφιακού ευρώ. Όμως, το ψηφιακό νόμισμα θα χρειαστεί ακόμα χρόνια για να πάρει σάρκα και οστά. Τον περασμένο μήνα, η ΕΚΤ ξεκίνησε την «προπαρασκευαστική φάση» και δήλωσε ότι θα χρειαστεί άλλα δύο χρόνια για να αποφασίσει εάν θα το κυκλοφορήσει ή όχι.

«Όπως καταλαβαίνετε, έχω πολύ χαμηλή άποψη για τα cryptos», είπε η Lagarde σύμφωνα με το Reuters. «Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύσουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, ο κόσμος είναι ελεύθερος να κερδοσκοπήσει όσο θέλει, αλλά οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε παράνομες και υπό καθεστώς κυρώσεων εμπορικές και επιχειρηματικές συναλλαγές».

Mε πληροφορίες από Reuters

Τα επιδόματα και οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που θα δοθούν από το Δεκέμβριο έως και την Πρωτοχρονιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: