Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου: Σώος εντοπίστηκε από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας ένας από τους 14 ναυτικούς* Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης

FILE PHOTO: Hellenic Coast Guard ship. PHOTO: HELLENIC COAST GUARD




Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος σε απόσταση τεσσάρων ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λέσβου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίο RAPTOR με σημαία Κομόρες.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή εντόπισε και περισυνέλεξε σώο το μεσημέρι έναν αγνοούμενο ναυτικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου στην Κωνσταντινούπολη.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στην θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- «έβαλε» νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να βαρύνει το φορτίο.

Παραλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα το Λίβανο στο πλοίο επέβαιναν ένας Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας. To RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και είχε δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί.

Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου “mayday, mayday” σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Στο σημείο του ναυαγίου βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.

Παράλληλα, στις έρευνες, συνδράμει και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Φορτηγό πλοίο με σημαία Κομόρες και πλήρωμα 14 ατόμων βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου: Σπεύδουν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: