Να καθηλωθούν στο έδαφος όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη Osprey μετά το δυστύχημα: Τι ζητά η Ιαπωνία από τις ΗΠΑ

FILE PHOTO: United States V-22 Osprey aircrafts land at a military naval base in the town of Santa Ana, Cagayan province, Philippines, 13 September 2023. EPA, FRANCIS R. MALASIG




Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανασταλούν οι πτήσεις των υβριδικών αεροσκαφών Osprey στην επικράτειά της μετά τη συντριβή ενός στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας Aμερικανός στρατιωτικός, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας.

Μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα «αμέσως αρχίσαμε έρευνα για να σωθούν ζωές» και το πρωί «υποβάλαμε το αίτημα στον διοικητή» της αμερικανικής δύναμης Ιαπωνίας (USFJ), τόνισε ο Μινόρου Κιχάρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ιαπωνικού κοινοβουλίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων επτά επιβαινόντων που αγνοούνται μετά τη συντριβή του Osprey CV-22B των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη θάλασσα στο νοτιοδυτικό τμήμα του αρχιπελάγους.

Είχε απογειωθεί από την αμερικανική βάση Γιοκότα, κοντά στο Τόκιο, για «συνηθισμένη εκπαιδευτική αποστολή».

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Πηγή: ertnews

Βρέθηκε νεκρός ένας από τους 6 επιβαίνοντες στο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που κατέπεσε ανοιχτά της νότιας Ιαπωνίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: