Να γίνει απολύτως σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας του Φρέντι Μπελέρη ζήτησε από τα Τίρανα ο Σταύρος Παπασταύρου: Συνάντησε τον φυλακισμένο δήμαρχο (video)

Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου στα Τίρανα. Φωτογραφία via Himara.gr




Τη συμπαράστασή του στον Φρέντι Μπελέρη και στο δικαίωμά του για μια δίκαιη δίκη που συνεχίζεται σήμερα ο, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του στα Τίρανα με τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

«Οι στιγμές είναι δύσκολες γι’ αυτό ήθελα να βρίσκομαι εδώ. Δυστυχώς, στη Χειμάρρα, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

Είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ευρώπη όπου ο καταψηφισμένος δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος στερείται του δημοκρατικού δικαιώματός του να ορκιστεί. Συμπαραστεκόμαστε στον Φρέντι Μπελέρη και στο δικαίωμά του για μια δίκαιη δίκη που συνεχίζεται αύριο (σήμερα).

«Θέλουμε το τεκμήριο της αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική δικαιοσύνη. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χειμάρρα» ανέφερε στη δήλωσή του ο Σταύρος Παπασταύρου

  • Δεν μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις από τη δημοκρατία

O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του THESSALONIKI SUMMIT, που οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος και του Φόρουμ των Δελφών, έκανε ειδική αναφορά στην Αλβανία και στη συνεχιζόμενη κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Ππαρατήρησε πως «δεν μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις από τη δημοκρατία».

«Ο δήμαρχος Φρέντης Μπελέρης βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης από τον Μάιο, δύο μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές στην Αλβανία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:«Με κάθε σεβασμό στην εσωτερική έννομη τάξη της Αλβανίας, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε το αυτονόητο, το οποίο δεν έχει να κάνει ούτε με τη δικαστική ανεξαρτησία και δεν έχει να κάνει ούτε με τις εσωτερικές διαδικασίες, τις δικαστικές, της γειτονικής χώρας.

Ζήτησε να υπάρξει η ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου κατά τρόπον ώστε η πολιτική βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές του Μαΐου να αποτυπωθεί και στην πολιτική πράξη.

Δεν πρόκειται ούτε για δικαστική ενέργεια και δεν πρόκειται ούτε για την οποιαδήποτε έξωθεν παρέμβαση.

Πρόκειται για μία διοικητική πράξη η οποία θα πρέπει να συντελεστεί και ο οφειλόμενος σεβασμός στα πολιτικά δικαιώματα και στο κράτος δικαίου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ  – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Θίασοι, παραστάσεις, έργα, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί της διασποράς: 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Θέατρο του Ελληνισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: