Κερδίζει έδαφος η πρόταση της Λευκωσίας για ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα: Σε διαρκή επικοινωνία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με ηγέτες της περιοχής και της ΕΕ

FILE PHOTO: Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους της Γάζας, στο πέρασμα της Ράφας. EPA, KHALED ELFIQI




Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για το θέμα της δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θάλασσης, από την Κύπρο προς τη Γάζα.

Αυτό δήλωσε στο Τρίτο, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, υποδεικνύοντας πως η πρόταση της Λευκωσίας, κερδίζει έδαφος συνεχώς.

Τόνισε επίσης ότι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι σε διαρκή επικοινωνία με ηγέτες της περιοχής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ το ίδιο πράττει και ο υπουργός Εξωτερικών σε όλα τα επίπεδα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι η χρονική περίοδος που επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί, στέλνει πολύ σημαντικά μηνύματα, λαμβάνοντας υπόψιν, όσα απαράδεκτα έγιναν από τις κατοχικές αρχές εις βάρος μελών της ειρηνευτικής δύναμης.

Ανέφερε επίσης ότι ο Ζαν Πιέρ Λακρουά τάχθηκε υπέρ της πλήρους εφαρμογής της συναντίληψης που υπήρξε στο θέμα της Πύλας και διαβεβαίωσε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα εργαστεί για την πλήρη εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί.

Παράλληλα είπε ότι ο κύριος Λακρουά μετέφερε σημαντικά μηνύματα του Αντόνιο Γκουτέρες.

Συγκεκριμένα υπέδειξε πως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ παραμένει προσηλωμένος στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος σημείωσε επίσης ότι ο κύριος Λακρουά επανέλαβε και τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα για διορισμό ειδικού απεσταλμένου για το κυπριακό.

Πηγή: ΡΙΚ

Χριστοδουλίδης: Αμετάβλητη η αποφασιστικότητα για επίτευξη του στόχου της διακρίβωσης της τύχης όλων των αγνοουμένων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: