Κατάπτυστος ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, δικαιολογεί τη στάση του Ερντογάν απέναντι στη Χαμάς: Η Ελλάδα δεν γίνεται να συνεχίσει να κάνει το καλό παιδί κύριε Πρωθυπουργέ… (video)

epa10966511 German Foreign Minister Annalena Baerbock (L) with NATO Secretary General Jens Stoltenberg during a NATO Cyber Defense Conference at the Federal Foreign Office in Berlin, Germany, 09 November 2023. EPA, CLEMENS BILAN




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Ο τίτλος της γερμανικής FAZ, τα έλεγε όλα -και δεν ήταν το μόνο μέσο μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) που “εξανέστη” με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Γερμανίας (German Press Agency-DPA).

Και άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας και άλλων κρατών της Ευρώπης κάλυψαν τη συνέντευξη του επικεφαλής της Δυτικής Συμμαχίας, διότι ισχυριζόταν κάτι που δεν είχε καμία απολύτως λογική: ότι οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς και εναντίον του Ισραήλ, δεν είναι πρόβλημα για το ΝΑΤΟ.

Είτε ο άνθρωπος έχει παραφρονήσει, είτε ο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι υπό εκβιασμό, είτε κάτι άλλο συμβαίνει, και το οποίο φαντάζεται ο καθένας. Ο άνθρωπος είναι τόσο φιλότουρκος, τόσο μεγάλος λάτρης της ισλαμικής Τουρκίας, που ξεπερνά και αυτόν τον Ταγίπ Ερντογάν.

  • Ο ισλαμιστήςΤούρκος πρόεδρος διαθέτει τον μεγαλύτερο σύμμαχο και υποστηρικτή στον κόσμο, μέσα στο ΝΑΤΟ, ενός οργανισμού βραχυκυκλωμένοι, που βολοδέρνει μεταξύ της απραξίας του στην Ουκρανία και του ρόλου του θεατή στη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Βεβαίως δεν ανέμενε κανείς ότι η Δυτική Συμμαχία θα έσπευδε στο πλευρό του Ισραήλ, για πολλούς λόγους:

Πρώτος και καλύτερος διότι το Εβραϊκό Κράτος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και δεύτερο επειδή η Τουρκία, εάν ετίθετο τέτοια θέμα, θα κατέθεσε βέτο. Είναι τόσο το μίσος του Ταγίπ Ερντογάν για το Ισραήλ, που αν μπορούσε θα το κατέστρεφε με ατομική βόμβα. Το καταθέτουμε με κάθε σοβαρότητα.

Στην εν λόγω συνέντευξη, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ υποστήριξε -σπεύδοντας να τονίσει σύμφωνα με τον ίδιο, λέει ότι λέει!-, ότι η εγγύτητα του Τούρκου Προέδρου στη Χαμάς δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δυτική Συμμαχία.

Και δικαιολόγησε τη βλακώδη ανάλυση του ως εξής:

  • Καθώς ναι μεν δεν είναι εύκολο να εκφράζονται διαφορετικές οπτικές εντός της συμμαχίας, ωστόσο δεν επηρεάζεται με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο η λειτουργία της, στον βαθμό που στη συγκεκριμένη σύγκρουση η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν έχει κάποιον ενεργό ρόλο.

Μα αυτό είναι το θέμα; Αν επηρεάζεται το ΝΑΤΟ αυτό καθ’ αυτό; Ή αν ένας ηγέτης κράτους-μέλους της Ατλαντικής Συμμαχίας είναι μονίμως εναντίον των αρχών του ΝΑΤΟ και ο οποίος μονίμως εναντιώνεται στις πολιτικές της ηγέτιδας υπερδύναμης, που είναι φυσικά οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι άλλο είπε ο προβληματικός Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ; Η στάση των εταίρων απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν δε συνδέεται, δήθεν, με την επικύρωση της εισδοχής της Σουηδίας στη Συμμαχία. Πρόσθεσε: Στο βαθμό μάλιστα που η Τουρκία έθεσε το εν λόγω ζήτημα προς επικύρωση στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση από μόνη της(!!!) μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Η αλήθεια είναι ότι το έπραξε μετά από αφόρητες πιέσεις, που δέχθηκε από την Ουάσιγκτον και επειδή έχει μάθει να παίζει με τον προβληματικό τρόπο σκέψης των Αμερικανών γραφειοκρατών, αναφορικά και με τα στρατηγικά τους συμφέροντα.

Έκανε μία κίνηση χωρίς ουσία, και αμέσως οι γραφειοκράτες στην Ουάσιγκτον, εκστασιάστηκαν. Δεν κάθονται να σκεφθούν ότι δεν νοείται μία χώρα-μέλος να εναντιώνεται στα “θέλω” της Αμερικής και των υπολοίπων κρατών-μελών της Συμμαχίας. Όλες οι χώρες, εκτός της Τουρκίας και της ακροδεξιάς Ουγγαρίας, υποστήριξαν το σουηδικό αίτημα.

Για την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες πέρα βρέχει και στην Καραμανιά χιονίζει, όπως λένε και στην Κύπρο. Αν κάποια άλλη χώρα τολμούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στο ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί και ο Στόλτενμπεργκ θα είχαν πέσει να την φάνε…

Το “πρόβλημα Στόλντενμπεργκ” πλέον είναι μεγάλο, κυρίως για την Ελλάδα. Το ΝΑΤΟ λαμβάνει μονίμως φιλοτουρκικές θέσεις και εσχάτως μερικές εξ αυτών αποτέλεσαν και “κτύπημα” στην εθνική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα δεν γίνεται να συνεχίσει να κάνει το καλό παιδί κύριε Πρωθυπουργέ… Είναι η ώρα που πρέπει να προστατευθούν τα στρατρηγικά συμφέροντα της χώρας μας, μέσα στο ΝΑΤΟ…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Αν δεν κτυπήσουν τη διαφθορά, θα αποτύχουν: Ο Μητσοτάκης και ο Χριστοδουλίδης τα πήγαν εξαιρετικά στο Παρίσι, αλλά πλέον πρέπει να κοιτάξουν την ευημερία των πολιτών (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: