Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρόντος του Αλέξη Τσίπρα: Οι «11» δεν σεβάστηκαν τον κόσμο μας, έπρεπε να παραδώσουν τις έδρες τους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, μιλάει στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή Αθήνα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Δριμύ κατηγορώ κατά των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε ο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα.

«Μπορεί σήμερα να βλέπετε λιγότερους συναδέλφους στην αίθουσα, και να σας φαίνεται πρωτόγνωρο. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την αίθουσα κάποτε είχε 149 Βουλευτές. Μετά είχε 145. Μετά 86. Μετά 71. Και τέλος 47. Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της Κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια. Προφανώς μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα. Αλλάζει και η κοινωνία» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που εμείς καλούμαστε τώρα να αναστρέψουμε. Και μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 βουλευτές. Η ηθική μας κοινοβουλετική παρουσία είναι και θα είναι 47 βουλευτές – διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός».

Και συνέχισε:

«Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους….» συνέχισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να παρατηρήσει πως «το ότι για μήνες δεν βγήκαν ΜΙΑ φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κάναλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές….»

  • «Παρών» στη συνεδρίαση της Κ.Ο. έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσία που εκτιμάται ως μήνυμα στήριξης της νέας ηγεσίας του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εισερχόμενος στην αίθουσα της Γερουσίας.

«Βάζουν τη φιλοδοξία τους πάνω από την κοινωνία… Αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ – και δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει. Μην ανησυχείτε….η αλήθεια είναι με το μέρος μας.
Απλώς καμιά φορά, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης και ακολούθως επιτέθηκε κατά της ΝΔ, την οποία εγκάλεσε για «πανίσχυρη προπαγάνδα», λέγοντας πως «κατάφερε να κολλήσει στον ΣΥΡΙΖΑ πολλές ρετσινιές και προκαταλήψεις όλα αυτά τα χρόνια». «Ότι ήμασταν εναντίον της αριστείας, εναντίον των χαμηλών φόρων, εναντίον της επιχειρηματικότητας. Ότι ήμασταν οι δήθεν μπαχαλάκηδες, οι δήθεν εθνομηδενιστές», όπως είπε.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: