Υπό κατάρτιση εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό- Σε δημόσια διαβούλευση τους πρώτους μήνες του 2024 [video]

Image by PublicDomainPictures from Pixabay




Στις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,  Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα

Μιλώντας στην εκπομπή Newroom του Εrtnews η Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα τόνισε πως: «Το δημογραφικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, το οποίο δεν είναι καινούριο, δεν έχει ξεκινήσει τώρα. Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε την πτωτική πορεία των γεννήσεων από τη δεκαετία του 80 ακόμη. Σίγουρα είναι ένα ζήτημα το οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν όλες οι κυβερνήσεις και όλες οι χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.




Η κυβέρνησή μας έχει εντοπίσει το πρόβλημα από την πρώτη θητεία και με συγκεκριμένα μέτρα, έχει προσπαθήσει να το αναχαιτίσει. Βέβαια, είμαστε μπροστά στη δημιουργία ενός καινούργιου υπουργείου, το οποίο το έχει ως βασική προτεραιότητα και σε επίπεδο Γενικής γραμματείας πια, αντιλαμβανόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αναγκαιότητα και τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Έχουν αλλάξει οι εποχές, έχουν αλλάξει οι κοινωνικές απαιτήσεις, έχει αλλάξει και η νοοτροπία, αν θέλετε των ανθρώπων σε σχέση με το πώς θέλουν να είναι όταν θα δημιουργήσουν οικογένεια για να μπουν στη διαδικασία να δημιουργήσουν οικογένεια. Και τι ερχόμαστε και κάνουμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη, επαναλαμβάνω από την προηγούμενη τετραετία με συγκεκριμένα μέτρα, 2.000 ευρώ σε κάθε γέννηση μωρού. Ένα επίδομα που δίνουμε στους νέους γονείς για τα πρώτα έξοδα με επέκταση των αδειών, άδεια πατρότητας, επέκταση άδειας μητρότητας, επίδομα μητρότητας για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. Όλα αυτά, μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη στο χαμηλότερο. Όλα αυτά είναι μέτρα τα οποία έχουν σκοπό να βοηθήσουν τα νέα ζευγάρια, τους νέους ανθρώπους να μπουν στη δημιουργία οικογένειας.

Παράλληλα, με τη μείωση της ανεργίας, με την αύξηση των θέσεων εργασίας, με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Για να δώσουμε την ασφάλεια την οικονομική αν θέλετε και την εργασιακή στους νέους ανθρώπους και σε μικρότερη ηλικία με το πρώτο ένσημο, ένα πρόγραμμα για νέους ανθρώπους χωρίς προϋπηρεσία για να νιώσουν πιο γρήγορα την ασφάλεια. Προχωράνε όλα και αυτή τη στιγμή γίνεται εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου δράσης, όπου όλα αυτά τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και άλλα που θα έρθουν στη συνέχεια το πρώτο τρίμηνο του 2024, όπως έχει ανακοινωθεί από την υπουργό από τη Σοφία Ζαχαράκη, θα είναι έτοιμο για να το συζητήσουμε. Θέλουμε περιμένουμε και τη διαβούλευση με όλους τους φορείς, με όλους τους πολίτες, με όλα τα κόμματα και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση. Είναι ένα εθνικό ζήτημα».

Τέλος, μιλώντας ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, είπε πως: Έχει γίνει ήδη μεγάλη προσπάθεια για να σταματήσει η φυγή των νέων προς το εξωτερικό, αλλά και να προσελκύσουμε αυτούς που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια να γυρίσουν πίσω».

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Κινητοποιήσεις των δικηγόρων κατά του φορολογικού με πρώτο τον ΔΣΑ: Αποχή από την Πέμπτη από όλες τις δίκες συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: