Η ώρα της κρίσης: Περικυκλωμένη όλη η Γάζα λένε οι Ισραηλινοί, θα φύγετε μέσα σε «μαύρους σάκους» απαντούν οι τρομοκράτες της Χαμάς

An Israeli artillery unit fires during a military drill in the annexed Golan Heights near the border with Lebanon, 02 November 2023. Tensions remain high at the border between Israel and Lebanon after the Israeli-Palestinian conflict escalated following an unprecedented attack carried out by Hamas militants from Gaza into Israel on 07 October 2023. EPA/AYAL MARGOLIN ISRAEL OUT




Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας», μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρησή του στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Οι στρατιώτες μας ολοκλήρωσαν την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας, του κέντρου της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποιούσε ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «συμφορά» για το Ισραήλ και οι στρατιώτες του θα βγουν από τον θύλακα «σε μαύρους σάκους» (δηλαδή νεκροί).

«Η Γάζα θα αποτελέσει τη συμφορά του Ισραήλ», είπε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κάσαμ σε ένα ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς. Απευθυνόμενους στους Ισραηλινούς, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να περιμένουν την επιστροφή «περισσότερων στρατιωτών (τους) σε μαύρους σάκους».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται στο απόγειο της μάχης και σημειώνει εντυπωσιακές επιτυχίες.

Υποστήριξε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προωθηθεί πέραν των περιχώρων της πόλης της Γάζας, στην επιχείρηση που διεξάγουν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Βρισκόμαστε στο απόγειο της μάχης. Είχαμε εντυπωσιακές επιτυχίες και περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Προχωράμε» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων στη Γάζα αλλά «βοηθά» με την επιβεβλημένη ανθρωπιστική βοήθεια, όπως τρόφιμα και νερό.

 

«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων. Δεν έχω δώσει καμία τέτοια οδηγία και το πολεμικό συμβούλιο δεν ενέκρινε καμία απόφαση», τόνισε.

Σε μια παράλληγλη εξέλιξη, ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε ότι επέφερε «μεγάλο πλήγμα» στην λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, σε απάντηση για τις εκτοξεύσεις πυραύλων νωρίτερα από τον νότιο Λίβανο.

Ο στρατός έπληξε με την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό «υποδομές και γενικά επιτελεία των μαχητών» της Χεζμπολάχ καθώς και άλλες υποδομές που ανήκουν στο σιιτικό «τρομοκρατικό κίνημα» που στηρίζεται από το Ιράν.

Αμετακίνητο το Ισραήλ, απορρίπτει τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες: Πυριτιδαποθήκη η Δυτική Όχθη, μοιράζονται 10.000 όπλα στους εποίκους

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: