Η Κύπρος είναι θύμα άνανδρης τουρκικής εισβολής και παραμένει μέχρι σήμερα θύμα της απαράδεκτης παράνομης κατοχής από τις δυνάμεις του Αττίλα, λέει ο Δημήτρης Καιρίδης

FILE PHOTO: The Minister of Immigration and Asylum Dimitris Kairides EPA/ Achilleas Chiras




Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, και βουλευτής Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών, μίλησε με τον αρθρογράφο της ιστοσελίδας μας, Μιχάλη Ιγνατίου, για το επίμαχο θέμα παλαιότερων δηλώσεων του, για την Κύπρο.

Το συμπέρασμα από την κουβέντα πάντα συμπυκνώνεται σε λίγες, αλλά σημαντικές λέξεις, ότι: Η Κύπρος είναι θύμα άνανδρης τουρκικής εισβολής και παραμένει μέχρι σήμερα θύμα της απαράδεκτης παράνομης κατοχής από τις δυνάμεις του Αττίλα.

Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός, αυτή είναι η θέση του για τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του 1974, δηλαδή, του πραξικοπήματος της Χούντας των Αθηνών εναντίον του Προέδρου και Αρχιεπισκόπου Μακάριου και της άνανδρησ τουρκικής εισβολής που ακολούθησε με τη συμμετοχή και των Ηνωμένων Πολιτειών του Χένρι Κίσιγκερ.

Ο κ. Καιρίδης, έκανε την παρακάτω δήλωση, λαμβάνοντας με σαφήνεια θέση για το νέο βίντεο, το οποίο χαρακτηρίζει “προϊόν άθλιας κοπτοραπτικής”.

Ακολουθεί η δήλωση του, στην οποία παραθέτει όλο το βίντεο της επίμαχης ομιλίας του, η οποία εκφωνήθηκε πριν από πέντε χρόνια, όταν ήταν μόνο καθηγητής, ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός:

Μόλις πληροφορήθηκα ότι ένα απόσπασμα βίντεο 38 δευτερολέπτων, από μια 4ωρη πανεπιστημιακή ομιλία μου το 2018, προϊόν άθλιας κοπτοραπτικής, διακινείται στο διαδίκτυο για να με πλήξει προσωπικά.

Πρόκειται για γνωστές τακτικές αντιπάλων που, ελλείψει επιχειρημάτων, καταφεύγουν στη συκοφαντία.

Για το συγκεκριμένο έχω απαντήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, όταν και τότε, στις ευρωεκλογές του 2019, είχε χρησιμοποιηθεί η κοπτοραπτική αποσπασμάτων από την ίδια ακριβώς ομιλία.

Μάλιστα, έχω αναρτήσει το σύνολο της ομιλίας, μαζί με όλα τα επίμαχα fake news, εδώ και χρόνια, στην προσωπική μου ιστοσελίδα για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να μάθει την αλήθεια (βλ. dimitriskairidis.gr/fake-news).

Οι πατριδοκάπηλοι του διαδικτύου θα έπρεπε να γνωρίζουν τους αγώνες μου για την Κύπρο και τον ελληνισμό, εκεί που μετρά, στα διεθνή φόρα, με θάρρος, γνώση και επιχειρήματα απέναντι στους εκπροσώπους της Τουρκίας.

Δείτε το επισυναπτόμενο βίντεο”, καταλήγει ο κ. Καιρίδης.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: