Η Κύπρος στις 5 χώρες της Ευρωζώνης με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης: Οι προβλέψεις της Κομισιόν δείχνουν ανθεκτικότητα της οικονομίας

FILE PHOTO: Το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. Photo via ΚΥΠΕ




Tην ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας, αλλά και την ικανότητα προσαρμογής της σε δύσκολα οικονομικά δεδομένα, καταδεικνύουν οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι μετά την ισχυρή ανάπτυξη του ΑΕΠ πέρσι, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να μετριαστεί φέτος, εν μέσω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας και των αυξανόμενων επιτοκίων. Προσθέτει όμως ότι θα ανακάμψει σταδιακά τα επόμενα δύο χρόνια.

Το υπουργείο σημειώνει, επίσης, τις αναφορές της Κομισιόν ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του πληθωρισμού μαζί με την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την αύξηση της κατανάλωσης, ωστόσο με βραδύτερο ρυθμό.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε χώρες στην Ευρωζώνη με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τα τρία έτη 2023, 2024 και 2025.

Πηγή: riknews

Σε κατεύθυνση υλοποίησης η Κυπριακή πρόταση για ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα, λέει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: