Οι Γάλλοι φοβούνται την κλιμάκωση της βίας κρίνουν τη Δικαιοσύνη ελαστική: Ναρκωτικά -σεξουαλικά εγκλήματα στο κέντρο των ανησυχιών

FILE PHOTO Διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές στους δρόμους του Παρισιού κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON




Η μεγάλη πλειονότητα των Γάλλων πιστεύει ότι στο μέλλον θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της βίας μεταξύ διαφόρων κοινωνικών ομάδων στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού BFM, το 91% των Γάλλων δηλώνουν ανήσυχοι ως προς την κλιμάκωση της βίας, ενώ το 87% θεωρεί ότι η δικαιοσύνη είναι εξαιρετικά ελαστική απέναντι στα εγκλήματα. Επίσης το 56% θεωρεί ότι όσοι καταδικάζονται θα πρέπει να εκτίουν το σύνολο της ποινής τους και το 54% θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο Ποινικός Κώδικας.

Οι επιθέσεις κατά προσώπων, το ζήτημα των ναρκωτικών και τα εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα βρίσκονται στο επίκεντρο των ανησυχιών του μεγαλύτερου τμήματος της γαλλικής κοινής γνώμης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μ.Σπινθουράκη
Γαλλία Παρίσι 

Δόξα τω θεώ, δεν πρόκειται για πνευμονία, έχω μια βρογχίτιδα ιδιαίτερα οξεία και μολυσματική, αποκάλυψε ο Πάπας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: