Η επίσκεψη Μπλίνκεν και οι συλλήψεις για τις μαφιόζικες δολοφονίες προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το θέμα των εκποιήσεων και η πρόταση της Κυβέρνησης σχετικά με τον χειρισμό τους, οι δύο πρώτες συλλήψεις για τον φόνο του Θανάση Καλογερόπουλου, στη Λεμεσό, και οι πληροφορίες ότι οι ανακριτές ψάχνουν τον δεύτερο εκτελεστή, οι εκδηλώσεις εναντίον της αιματοχυσίας στο Ισραήλ και οι συζητήσεις για το πρότυπο του χαλλουμιού είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Αλλα θέματα που απασχολούν πρωτοσέλιδα τον Τύπο είναι η επίσκεψη-αστραπή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν στην Κύπρο, η εγκατάσταση έξυπνου συστήματος σε 125 συμβολές με φανάρι και οι εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τη Chevron για το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Συμπληγάδες στον δρόμο του Υπουργού Οικονομικών» γράφει στο κύριο της θέμα ότι το μαξιλαράκι του πλεονάσματος κινδυνεύει «να πάει κάτω με την πρώτη στραβή». Αλλού αναφέρει ότι έληξε χθες η διορία που είχε ανακοινώσει ότι έδωσε το Υπουργείο Ενέργειας στη Chevron χωρίς συμφωνία για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη.

Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι χιλιάδες είναι οι ακατάλληλοι ηλεκτρολογικοί μηχανισμοί μετά την οδηγία που καλεί σε απόσυρσή τους και οι πολίτες ζητούν την αντικατάστασή τους χωρίς χρέωση.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Εξουσίες εξωδικαστικού μηχανισμού στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ για την τελική πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με τον χειρισμό των εκποιήσεων.

Γράφει αλλού ότι από το 2007 στο Τμήμα Πληθυσμού και Μετανάστευσης, εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις μόνιμων κατοίκων για πολιτογράφηση. Αλλού αναφέρει ότι δόθηκε έγγραφο στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κατά την επίσκεψη-αστραπή του στην Κύπρο για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Τους καίνε τα κυκλώματα» ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησαν στη σύλληψη δύο υπόπτων, 41 και 44 χρόνων αντίστοιχα για την υπόθεση του φόνου του Θανάση Καλογερόπουλου και τώρα ψάχνουν και τον δεύτερο εκτελεστή.

Αλλού αναφέρεται σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία για την αιματοχυσία του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και σε εκδήλωση στη Λεμεσό όπου προσευχήθηκαν για την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων. Γράφει επίσης ότι έξυπνο σύστημα θα τοποθετηθεί σε τουλάχιστον 125 συμβολές που έχουν φανάρι στους δρόμους.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Αβεβαιότητα και φιλονικίες υποσκάπτουν το πρότυπο για το χαλλούμι» και γράφει ότι σιγή ιχθύος τηρούν οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή χαλλουμιού αναφορικά με τον κύκλο συζητήσεων που έχει ξεκινήσει.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι το φιλειρηνικό κίνημα σε όλο τον κόσμο και την Κύπρο ζητά να τερματιστεί η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης. Αλλού αναφέρει ότι τη δημιουργία προτύπου για το γιαούρτι εισηγείται η ΕΚΑ στον Υπ. Γεωργίας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Μπλίνκεν μιλά ανοιχτά για ηγετικό ρόλο της Κύπρου στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις για τους αμάχους της Γάζας: Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρέσβειρα Φίσερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: