Οι επενδύσεις στη Λάρνακα, το «πάγωμα» στην Πύλα και τα ενοίκια στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η απελευθέρωση ομήρων από τη Γάζα, το θέμα των πολλαπλών συντάξεων, το Σχέδιο “Ενοίκιο έναντι δόσης”, οι επενδύσεις στην περιοχή των διϋλιστηρίων στη Λάρνακα και η κατεδάφιση πολυκατοικιών σε προσφυγικούς συνοικισμούς, είναι ορισμένα από τα θέματα στα οποία αναφέρονται στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες σήμερα Σάββατο.

Η εφημερίδα “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Τέρμα οι πολλαπλές συντάξεις στα 65 χρόνια η αφυπηρέτηση” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι με έξι προτάσεις νόμου καταργούνται οι διπλές και τριπλές συντάξεις.

Σε άλλο της θέμα γράφει ότι καμία τουρκική άδεια δεν χρειάζεται η εταιρεία Eni και ότι κανονικά προχωρούν οι εργασίες γεώτρησης στο κοίτασμα “Κρόνος 2” του τεμαχίου 6. Γράφει επίσης ότι άρχισε η απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

Η εφημερίδα “Πολίτης” με τίτλο “Τσιμέντωνεται το πάγωμα της συναντίληψης για Πύλα” γράφει στο κύριο του θεμα ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ ‘το παλεύει αλλά δεν αναμένεται εξέλιξη τουλάχιστον πριν το νέο χρόνο στο θέμα των εργασιών στην Πύλα.

Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι είναι “φίσκα οι Κεντρικές Φυλακές” και ότι στους 1118 φθάνουν οι κρατούμενοι. Επίσης αναφέρεται στο σχέδιο “Ενοίκιο έναντι δόσης” και γράφει ότι είναι σε τροχιά εκκίνησης.

Η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο στο κύριο του θέμα “Πλανα δισ. από 5 μεγάλους παίκτες” γράφει για τεράστιες επενδύσεις στην παραλία των διϋλιστηρίων στη Λάρνακα.

Επίσης, η εφημερίδα προβάλλει φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της από την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων από τη Γάζα. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι “κατεδαφίζουν πολυκατοικίες και κτιΖΟΥΝ νέα εποχή”.

Η εφημερίδα “Χαραυγή” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Παράνομη η καταβολή συντάξεων στον Πρόεδρο και τους Υπουργούς” γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητά να διερευνηθεί κατά πόσον μπορούν να επιστραφούν τα χρήματα.

Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι πέντε ‘ουρές’ που αφήνουν εκτός εκατοντάδες δανειολήπτες περιλαμβάνει το σχέδιο “Ενοίκιο έναντι δόσης”. Επίσης αναφέρεται στο λιμάνι Λεμεσού και γράφει για “φέσι 6,5 εκατομμυρίων στους φορολογούμενους πολίτες λόγω της κάκιστης συμφωνίας”.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Μail” με τίτλο στο κύριο της θέμα “Η Χαμάς απελευθερώνει 24 ομήρους από τη Γάζα” γράφει ότι το Κατάρ ανέφερε ότι οι όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς περιλαμβάνουν 13 Ισραηλινούς, 10 Θαϋλανδούς και έναν Φιλιππινέζο.

Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα προβάλλει φωτογραφία από τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αγία Εδρα. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης χαιρετίζει την έναρξη ερευνών για το περιεχόμενο του βιβλίου “Κράτος μαφία”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου
Λευκωσία, Κύπρος

Απεβίωσε η δημοσιογράφος Ρούλα Μητροπούλου: Iστορική διευθύντρια των περιοδικών «Ταχυδρόμος» και «Marie Claire»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: