Οι διευκολύνσεις για τα δισεκατομμύρια Ρώσων ολιγαρχών κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Oι αποκαλύψεις δικτύου δημοσιογράφων για τις διευκολύνσεις που παρείχαν οι κυπριακές αρχές σε Ρώσους, ενώ ήταν σε ισχύ οι κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, είναι το βασικό θέμα που προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Επίσης αναφορά γίνεται στην συνομιλία ΠτΔ-ΓΓ ΟΗΕ, στην κατάσταση στη Γάζα και στους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Ξεπλύναμε εισβολείς και μεγιστάνες» και γράφει ότι στο μικροσκόπιο της κοινοπραξίας δημοσιογράφων είναι ο οίκος PWC και άλλοι με τους οποίους συνεργάζεται, και γίνεται λόγος και για το γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη.

Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στις αναβολές στη δίκη για τις πολιτογραφήσεις. Αλλού η «Α» αναφέρει ότι η Χαμάς ζητά πενθήμερη κατάπαυση του πυρός.

«Τσουνάμι αποκαλύψεων για την ‘εισβολή’ της Ρωσίας στην Κύπρο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι η έρευνα του ICIJ περιγράφει πως η Κύπρος μετατράπηκε σε όργανο και «πλυντήριο» του Κρεμλίνου. Αλλού γράφει ότι η Eurostat καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας στο 2.5%. Επίσης προβάλλει την ενημέρωση του Πρέσβη της Παλαιστίνης στη Βουλή για τα τεκταινόμενα στη Γάζα.

Κάτω από τον τίτλο «Στο στόχαστρο η Κύπρος για ρωσικά δισεκατομμύρια» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι στα αποκαλυπτήρια έγγραφα αναφέρεται ο Αναστασιάδης, η PCW και ολιγάρχες.

Αλλού αναφέρεται σε ευρωπαϊκή πρωτιά στο ρυθμό ανάπτυξης για την Κύπρο. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για κρίσιμη μέρα για τα δημόσια νοσοκομεία και αναφέρεται σε συνάντηση το απόγευμα στο γραφείο της Υπουργού Υγείας συντεχνιών και ΟΚΥπΥ.

«Χρυσοπράσινο φύλλο… ριγμένο στη διαφθορά» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει για φυγάδευση δισεκατομμυρίων Ρώσων ολιγαρχών για να αποφύγουν τις κυρώσεις.

Προβάλλει σε άλλο θέμα την αποψινή αντικατοχική εκδήλωση του ΑΚΕΛ στο οδόφραγμα του Ορφέα. Αναφέρει ακόμη ότι τρεις γυναίκες, η Έλλη Λεπτού, η Ελένη Μαύρου και η Λούλα Σταυρου Ρωτή, τιμήθηκαν με τα βραβεία της ΠΟΓΟ για τη γυναικεία προσφορά.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Βοηθήθηκαν Ρώσοι να θωρακίσουν τον πλούτο τους» και αναφέρει ότι διεθνής έρευνα υποστηρίζει ότι η Κύπρος βοήθησε ολιγάρχες ενώ ήταν σε εφαρμογή κυρώσεις για την Ουκρανία.

Αλλού αναφέρει ότι πέραν του 12% του πληθυσμού πάσχει από διαβήτη. Γράφει σε άλλο θέμα ότι δημιουργήθηκε κατακραυγή από τις φωτογραφίες με τις νεκρές αλεπούδες.

Η οικονομική «Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Νέο πλήγμα στην εικόνα της Κύπρου» και γράφει ότι η έρευνα των δημοσιογράφων εμπλέκει τις κυπριακές εταιρείες ότι βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες παρά την επιβολή κυρώσεων.

Σε άλλο θέμα της αναφέρεται σε αθέμιτες πρακτικές την περίοδο των εκπτώσεων. Επίσης προβάλλει στοιχεία για τον τουρισμό και τις αφίξεις από Βρετανία και το χειμώνα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τα δημοσιεύματα κατά της Κύπρου σε σχέση με τους Ρώσους ολιγάρχες: Ολα θα διερευνηθούν, κανείς δεν είναι υπεράνω της χώρας μας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: