Η Χαμάς έδωσε στο Ισραήλ τα ονόματα 13 ομήρων που θα ελευθερώσει το Σάββατο: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλοι μασκοφόροι παραδίδουν την πρώτη ομάδα [videos]

FILE PHOΤΟ: Πινακίδα σε δρόμο του Τελ Αβίβ με πρόσωπα των Ισραηλινών που κρατά ομήρους η Χαμάς στη Γάζα. EPA/ABIR SULTAN EPA-EFE/ABIR SULTAN




Οι ισραηλινές αρχές έλαβαν ήδη από απόψε τη λίστα με τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθερωθούν αύριο Σάββατο, κατά τη δεύτερη ημέρα της συμφωνηθείσας ανακωχής στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου Channel 12, η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα 13 Ισραηλινών ( όπως και σήμερα).

  • Αυτήν τη φορά όμως, αφορά περισσότερα παιδιά. Μεταξύ των ομήρων που απελευθερώθηκαν σήμερα ήταν μόνο τρία παιδιά.

Κατά την πρώτη ανταλλαγή κρατουμένων, η Χαμάς απελευθέρωσε σήμερα 24 ομήρους – 13 Ισραηλινούς (σ.σ. ορισμένοι εκ των οποίων έχουν διπλή υπηκοότητα), 10 Ταϊλανδούς και έναν Φιλιππινέζο.

Στον αντίποδα, το Ισραήλ αποφυλάκισε 39 Παλαιστινίους, εκ των οποίων 24 γυναίκες και 15 παιδιά.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων με αντάλλαγμα 150 κρατούμενους σε διάστημα 4 ημερών

 

Το βίντεο της παράδοσης από τους ένοπλους της Χαμάς

Βίντεο από την στιγμή που η Χαμάς παραδίδει στον Ερυθρό Σταυρό τους πρώτους ομήρους από την σημερινή πρώτη ανταλλαγή μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Στο βίντεο, πάνοπλοι μασκοφόροι της Χαμάς, με αλεξίσφαιρα γιλέκα, παραδίδουν τους 24 Ισραηλινούς και ξένους ομήρους που κρατούσαν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Στα νοσοκομεία του Ισραήλ οι 24 απελευθερωθέντες – Προς συναντήσεις με τις οικογένειές τους

Οι 24 απελευθερωμένοι όμηροι που έφτασαν αρχικά στην αεροπορική βάση Χατζερίμ κατά την επιστροφή τους στο Ισραήλ, μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με αεροπλάνο σε πολλά διαφορετικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα όπου έφτασαν και επανενώνονται κατ’ ιδίαν με τις οικογένειές τους.

Οι 11 απελευθερωμένοι όμηροι από την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες έφτασαν στο ιατρικό κέντρο Shamir  για αξιολόγηση από το ιατρικό προσωπικό.

Οι Danielle Aloni, Emilia Aloni, Doron Asher, Raz Asher, Aviv Asher, Keren Munder, Ruti Munder και Ohad Munder έφτασαν
στο ιατρικό κέντρο για παιδιά Schneider στο Petah Tikv.

Άλλοι δύο απελευθερωμένοι όμηροι μεταφέρθηκαν απευθείας στα νοσοκομεία κατά την επιστροφή τους στο Ισραήλ.

Άλλοι όμηροι έχουν φτάσει στα νοσοκομεία Ichilov, Sheba και Beilinson.

 

 

Με πληροφορίες από Channel 12,  Al Jazeera μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ/ Times of Israel

 

Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς: Ασφαλείς στο Ισραήλ * Αναμένεται συνάντηση με τις οικογένειές τους [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: