Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Action24 και το Omega Channel (video): Ήταν μόνο η αρχή… Ο Πρόεδρος Μπάιντεν απαιτεί “όλους τους ομήρους” από τη Χαμάς

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία Hellas Journal via Action24




Είναι χωρίς αμφιβολία ικανοποιημένος ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με την μέχρι στιγμής υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε πολλές φορές και το πρωί και το απόγευμα, από την ομάδα Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την απελευθέρωση ομήρων από τη Γάζα

Έτσι ξεκίνησε, ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, την ανταπόκριση του στα δελτία ειδήσεων του καναλιού Action24 και του Omega Channel της Κύπρου.

Ανέφερε σχετικά:

Στις 21.16 της Παρασκευής, ο Πρόεδρος Μπάιντεν απευθύνθηκε στον αμερικανικό έθνος από τη Μασαχουσέτη, όπου βρίσκεται εκμεταλλευόμενος την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών. Έπρεπε να περιμένει για να ειναι βέβαιος ότι δεν έγινε το παραμικρό λάθος…

Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει, στο μεταξύ, τις συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο με τον Εμίρη του Κατάρ και τον πρόεδρο της Αιγύπτου. Συμμετέχει ο ίδιος ο κ. Μπάιντεν στις διαπραγματεύσεις, καθώς οι θετικές εξελίξεις τον βοηθούν και στο εσωτερικό.

Ανανεώνουν το προφίλ του ως παγκόσμιου ηγέτη ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 και αφαιρούν πιέσεις που αισθάνεται μέσα στη χώρα αλλά και στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο μεγάλος του στόχος, που είναι η απελευθέρωση όλων των ομήρων, παραμένει. Και απαιτεί από τη Χαμάς να αφήσει ελεύθερους όλους το επόμενο σύντομο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό έχει ενημερώσει το Κατάρ και την Αίγυπτο, ότι απορρίπτει κάθε εκβιασμό από την πλευρά της Χαμάς.

  • Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να υπστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να απαντά στις επιθέσεις που δέχεται. Άρα υποστηρίζει και την επιχείρηση στη Γάζα.

Ο κ. Μπάιντεν μίλησε με τον Πρωθυπουργό του Ισράηλ και έχει σημασία ότι του επέστησε την προσοχή, ειδικά τις ημερες της προσωρινής εκεχειρίας, ώστε να μην ανοίξει άλλο πολεμικό μέτωπο στα σύνορα με το Λίβανο. Προφανώς η Ουάσιγκτον φοβάται προβοκάτσια από την Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου:

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την παύση των μαχών, η οποία θα επιτρέψει την αύξηση της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα…

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξασφάλιση της απελευθέρωση όλων των υπόλοιπων ομήρων».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση:

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε περαιτέρω στον κ. Νετανιάχου τη σημασία της διατήρησης της ηρεμίας κατά μήκος των λιβανικών συνόρων καθώς και στη Δυτική Όχθη. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή απευθείας και μέσω των ομάδων τους τις επόμενες ημέρες».

Τέλος να μεταδώσουμε οτι Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι συνεχίστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες οι επιθέσεις με drones ή ρουκέτες εναντίον στρατευμάτων των ΗΠΑ και του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.

Οι επιθέσεις έγιναν στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ. Μία εκ των επιθέσεων, που οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι καθοδηγούνται από την Τεχεράνη, πραγματοποιήθηκε σε βάση στο διεθνές αεροδρόμιο της Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν. (ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ)

  • Σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και AFP (μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ), από την Ουάσινγκτον:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε τη χθεσινή απελευθέρωση 24 ομήρων της Χαμάς, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί ότι «είναι μόνο η αρχή».

Η συμφωνία, είπε, είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της ανακωχής προκειμένου να καταστεί εφικτή η απελευθέρωση περισσότερων απαχθέντων. «Αυτός είναι ο στόχος μας», τόνισε.

Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως η συμφωνία επιτεύχθηκε χάρη και στις έντονες διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένων «πολυάριθμων επαφών» που είχε ο ίδιος με ηγέτες χωρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Σήμερα (χθες), μπορούμε να αισθανόμαστε ευγνώμονες για την επανένωση οικογενειών με αγαπημένα τους πρόσωπα που κρατούνταν όμηροι επί σχεδόν 50 ημέρες», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στη νήσο Ναντάκετ της Μασαχουσέτης.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αναβίωσης της διαδικασίας για την επίλυση του Μεσανατολικού, για μια «λύση δύο κρατών», υπογραμμίζοντας ότι η Χαμάς δεν επιθυμεί «Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να ζήσουν δίπλα-δίπλα ειρηνικά».

Συμπλήρωσε ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση – η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007 – «δεν δίνει δεκάρα» για «τους αθώους Παλαιστίνιους που υποφέρουν πολύ εξαιτίας αυτού του πολέμου, τον οποίο εξαπέλυσε η Χαμάς».

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Κύπρος και η Ελλάδα κινδυνεύουν να χαθούν εκ των έσω: Οι διεφθαρμένοι ελέγχουν τις δύο χώρες, χωρίς αντίσταση από το πολιτικό σύστημα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: