H φτωχοποίηση κάνει τα παιδιά αγρίμια: Για μία «μπλούζα» o άγριος ξυλοδαρμός της 13χρονης στο Περιστέρι, ποια είναι τα αίτια αύξησης της νεανικής βίας [βίντεο]

Εικόνα από το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό της 13χρονης στο Περιστέρι. Photo screenshot via ΕΡΤ




Η μανία με την οποία τρία κορίτσια χτύπησαν τη συμμαθήτριά τους, είναι πρωτοφανής σε σχολείο στο Περιστέρι, μπροστά μάλιστα στα μάτια δεκάδων μαθητών τους, που δεν έκαναν το παραμικρό για να σταματήσουν την επίθεση.

Οι ανήλικες συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθερες ενώ αναζητείται το παιδί που βιντεοσκόπησε το συμβάν και διακινούσε το υλικό.

Το νέο αυτό περιστατικό, ήρθε να προστεθεί σαν ένας ακόμα «κρίκος» στην αλυσίδα της βίας των ανηλίκων που το τελευταίο διάστημα είναι σε έξαρση.

«Ο σχολικός εκφοβισμός συνδέεται με την παιδική φτώχεια και είναι έντονο σε παιδιά που βιώνουν αποστέρηση καθώς επίσης συνδέεται και με άλλους παράγοντες.

Δηλαδή με το φύλο, βλέπουμε ότι τα κορίτσια πέφτουν πιο συχνά θύματα του σχολικού εκφοβισμού.

Επίσης, συνδέεται με την εθνικότητα παιδιών άλλων εθνικοτήτων δυστυχώς πέφτουν θύματα του σχολικού εκφοβισμού», εξηγεί η Ειρήνη Λέριου, συντονίστρια στο Εθνικό Παρατηρητήριο Παιδικής Ευημερίας του Χαμόγελου του Παιδιού.

«Όταν χάνεται ο έλεγχος από την οικογένεια και το σχολείο που είναι οι βασικοί πυλώνες κοινωνικοποίησης, από εκεί μαθαίνουμε ποιο είναι το καλό και ποιο είναι το κακό τότε τα παιδιά ζουν σε ένα χώρο και σε ένα μέρος που νιώθουν πολύ μεγάλη ανασφάλεια και θα βρουν δικούς τους τρόπους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτό το άγχος», τονίζει με τη σειρά της η Μανούσια Κυπραίου, Ψυχοθεραπεύτρια.

Ενδεικτικό της έκτασης και της σοβαρότητας του προβλήματος είναι τα στοιχεία από έρευνα του Χαμόγελου του παιδιού που διεξήχθη την προηγούμενη σχολική χρονιά. Τρία στα δέκα παιδιά κατά την περσινή σχολική χρονιά έπεσαν θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο συνολικά 1.353 ανήλικοι συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα για διάφορα αδικήματα, ενώ σχηματίστηκαν και 1.201 δικογραφίες για ισάριθμες υποθέσεις.




Ξυλοδαρμός 13χρονης σε σχολείο

Οι τρεις ανήλικες ηλικίας 13, 14 και 16 ετών που συνελήφθησαν για τον άγριο ξυλοδαρμό μιας 14χρονης συμμαθήτριάς τους σε Γυμνάσιο στο Περιστέρι, φαίνεται πως προέβησαν στην βίαιη πράξη με αφορμή τον… δανεισμό ρούχων.

«Αιτία του καυγά των κοριτσιών ήταν εντελώς ασήμαντη. Το ένα κορίτσι δάνειζε ρούχα στο άλλο υποτίθεται και εκείνο τα έδινε σε ένα άλλο κοριτσάκι, το οποίο ήταν εχθρός με το πρώτο», εξήγησε η καθηγήτρια του Γυμνασίου.

Θεατές στον άγριο ξυλοδαρμό, συμμαθητές των κοριτσιών, με ένα από αυτούς μάλιστα να έχει το ρόλο του εικονολήπτη, καθώς τραβούσε με το κινητό του την επίθεση, και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές διαμοίρασε το οπτικό υλικό σε φίλους του – συμμαθητές.

Η ανήλικη με την μητέρα της υπέβαλαν μήνυση. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας συνελήφθησαν οι τρεις μαθήτριες, οι οποίες όμως αφέθηκαν ελεύθερες με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Μπούλινγκ και από… γονείς

Τραύματα και πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα προκάλεσαν νεαροί σε οδηγό του ΟΑΣΘ γιατί έκανε το… λάθος να τους ζητήσει να μην φωνάζουν.

Παράλληλα, το απόγευμα της Δευτέρας έξι ανήλικοι συνελήφθησαν στην Ελευσίνα, καθώς επιτέθηκαν σε μαθητές γυμνασίου για να τους ληστέψουν. Οι δράστες ήταν ηλικίας μόλις 14, 15, 16 και 17 ετών.




Από την άλλη, μπούλινγκ φαίνεται να γίνεται και από… γονείς. Σοκαρισμένος από την άγρια επίθεση που δέχθηκε από δύο άτομα, έξω από δημοτικό σχολείο στην Καλαμάτα, δηλώνει στην κάμερα της ΕΡΤ 45χρονος πατέρας.

Ο ένας ήταν πατέραw παιδιού που όπως υποστηρίζει, ασκούσε bullying στον 9χρονο γιο του.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Συνεχίζονται οι πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκαν χθες 8,7 εκατομμύρια ευρώ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: