Fast Track προσλήψεις γιατρών στο Βενιζέλειο και ενίσχυση του νοσοκομείου Σητείας εξήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

File Photo: Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Την πρόσληψη με fast track διαδικασίες γιατρών, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του Βενιζελείου, ανακοίνωσε σήμερα, κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη διάρκειά δηλώσεών του εξήγγειλε την πρόσληψη γιατρών σε βασικές ειδικότητες, μεταξύ των οποίων η αναισθησιολογική, ενώ τόνισε ότι είναι απόφαση να καλυφθούν όλες οι θέσεις ιατρικού προσωπικού που έμειναν κενές ή κηρύχθηκαν άγονες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την πρόσληψη μέσα σε τρεις μήνες, με fast track διαδικασίες, 3 αναισθησιολόγων, 3 ακτινολόγων και γιατρών άλλων ειδικοτήτων, ενώ, όπως είπε, ζήτησε από την Ιατρική Υπηρεσία να του σταλούν προτάσεις, ώστε με το νέο έτος να προκηρυχθούν άλλες περίπου 10 νέες θέσεις για να καλύψουν κενά και ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα θα προχωρήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά 10 γιατρών, 6 θέσεις που αφορούν τις ειδικότητες της αναισθησιολογίας και της ακτινολογίας και από μία στην ΜΕΘ, Αιματολογίας, Ψυχιατρικής και Ψυχιατρικής Παίδων και Εφήβων.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως μέχρι το τέλος του έτους το Βενιζέλειο θα ενισχυθεί με 74 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ θα γίνουν 3.000 προσλήψεις πανελλαδικά.

«Επειδή στην πολιτική αξία έχει αυτά που εξαγγέλλονται να υλοποιούνται, η απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε στην περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του» δήλωσε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας «μια σειρά από άλλα κίνητρα που αφορούν το προσωπικό του ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν και θέσεις που κηρύσσονται επανειλημμένα άγονες».

Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί και το νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ενώ, τόνισε πως πρόθεσή του είναι να επισκέπτεται τα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να λύνονται επί τόπου τα θέματα που υπάρχουν.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Σητείας, για το οποίο, όπως σημείωσε, η απόφαση είναι να ενισχυθεί, ώστε να έχει πλήρη λειτουργία.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Τα εντομοκτόνα σκοτώνουν και το ανδρικό σπέρμα: Κίνδυνος ακόμη και μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: