Επιπτώσεις κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο και διμερείς συναντήσεις το επίκεντρο του Νίκου Χριστοδουλίδη στη σύνοδο COP28 του ΟΗΕ στο Ντουμπάι

File Photo epa11002953 A worker adjusts flags at Expo City Dubai, the venue of the 2023 United Nations Climate Change Conference (COP28), in Dubai, UAE, 30 November 2023. EPA/MARTIN DIVISEK




Στις σοβαρότατες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, θα αναφερθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συμμετοχή του στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την παγκόσμια δράση για το κλίμα στο πλαίσιο της 28ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου μεταβαίνει το απόγευμα.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι κατά τις εργασίες της Συνόδου, η οποία επικεντρώνεται στην υλοποίηση υφιστάμενων πρωτοβουλιών και δεσμεύσεων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού (COP21), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στους συμμετέχοντες αναφορικά με τις σοβαρότατες  επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θα αναφερθεί ακόμη στην πρόοδο υλοποίησης του σχεδίου δράσης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο της υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας που παρουσιάστηκε κατά την περσινή Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα.

Θα παραστεί, επίσης, σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στο περιθώριο της COP28, ενώ θα και έχει διμερείς συναντήσεις με ηγέτες χωρών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Ντουμπάι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Πρέσβυς της Δημοκρατίας στα ΗΑΕ Μερόπη Χριστοφή, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.  Η αντιπροσωπεία επιστρέφει αργά το βράδυ της 2ας Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΚ)
Λευκωσία, Κύπρος

Στο Ντουμπάι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τη Σύνoδο του ΟΗΕ για το κλίμα: Στη COP28 η πρωτοβουλία της Κύπρου για τη Μεσόγειο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: