Eπαφές Κασσελάκη στις Βρυξέλλες: Συνάντηση με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και με παράγοντες της Κομισιόν και των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου [βίντεο]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης μιλάει στο 27ο Annual Economist Government Roundtable, η μεγάλη μετάβαση: Γεωπολιτική – Περιβάλλον – Τεχνολογία, στο Λαγονήσι, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ECONOMIST IMPACT/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ




Σημαντικές επαφές θα έχει στις Βρυξέλλες ο Στέφανος Κασσελάκης, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται, οικονομία ανάπτυξη και το σκάνδαλο των υποκλοπών για το οποίο όπως λένε από την αξιωματική αντιπολίτευση η χώρα διασύρεται και βρίσκεται διεθνώς υπόλογη με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κύριος Κασσελάκης επρόκειτο να συναντηθεί απόψε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο θα έχει σειρά συναντήσεων με τον επίτροπο οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι τον πρόεδρο της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών και εσωτερικών υποθέσεων LIBEτου ευρωπαϊκού, Κοινοβουλίου κ. Αγκιλαρ, τον πρόεδρο της ομάδας των πρασίνων lamberts και τους προέδρους της ευρωομάδας Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο.

Επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική για τη διάθεση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, δηλώνοντας ότι εξελίσσεται λόγω επιλογών της κυβέρνησης σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις συναντήσεις Κασσελλάκη με εκπροσώπους από τις τρεις προοδευτικές πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου σχολιάζουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανεπιβεβαιώνει το ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδας δύναμης της ευρωπαϊκής Αριστεράς με γέφυρες προς τις προοδευτικές δυνάμεις.

Και αυτός θα είναι και ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές να επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση για μία μεγάλη Προοδευτική συμμαχία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που θα βάλει φρένο στην κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων και θα προωθήσει τη δημοκρατική επανίδρυση της Ευρώπης.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Την απελευθέρωση του νεαρού Παλαιστίνιου διαδηλωτή ζητά το ΚΚΕ: «Απαράδεκτη ενέργεια» λέει ο Θανάσης Παφίλης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: