Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς: Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λίλιαν [video]

Ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς σε παλαιότερη συνέντευξή του. Photo via youtube, SKAI.gr




Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, σε ηλικία 86 ετών, με σημαντική καριέρα και στο εξωτερικό όπου συμμετείχε μέχρι και σε μεγάλες παραγωγές του Hollywood.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λίλιαν Φωκά, με ανάρτησή της στο Facebook στην οποία έγραψε «καλή αντάμωση Σπύρο μου».

Η Λίλιαν Φωκά συνόδευσε την ανάρτησή της με το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα, «Τα δειλινά».

Από την Πάτρα στο Χόλιγουντ

Ο Σπύρος Φωκάς γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου το 1937 και το πραγματικό του όνομα ήταν Ανδρουτσόπουλος Σπύρος.

Ο πατέρας του ήταν ταξιδιωτικός πράκτορας και η μητέρα του καταγόταν από την Κέρκυρα. Η οικογένεια Φωκά ήρθε στην Αθήνα όταν ο ηθοποιός ήταν 9 ετών.

Αποφοίτησε από τη Δραματικής Σχολής του Κωστή Μιχαηλίδη. Έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Αμερική, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα.

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές με τον πρώτο του γάμο να πραγματοποιείται όταν ήταν 21 χρονών και τον τελευταίο όταν ήταν 76.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δεν απέκτησε ποτέ παιδιά γιατί δεν του αρέσει ο κόσμος που ζει ο ίδιος και γι΄αυτό δεν θέλησε να υποχρεώσει κανένα παιδί να ζήσει σε αυτό τον κόσμο.

Ελεν Μίρεν, η ηθοποιός που αποκρυπτογράφησε «στο πανί» προσωπικότητες ισχυρών γυναικών: Τελευταίο βραβείο από την Αμερικάνικη Ταινιοθήκη [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: