Χωρίς προβλήματα από τα 5,2 Ρίχτερ τα σχολεία στην Εύβοια, θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες των μηχανικών

FILE PHOTO: Σεισμογράφος καταγράφει δονήσεις. EPA, MADE NAGI




Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία στην Εύβοια και συγκεκριμένα στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας.

Ήδη ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών που διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές στα κτίρια των σχολείων που είχαν δηλωθεί για έλεγχο, ενώ προχώρησαν και σε ελέγχους στα υπόλοιπα σχολικά κτίρια της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αυτοψίες των μηχανικών συνεχίζονται σε σπίτια και επιχειρήσεις των χωριών, σύμφωνα με τα αιτήματα των κατοίκων που έχουν κατατεθεί.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ  με επίκεντρο 6 χλμ. ανατολικά του Προκοπίου της Ευβοίας και 85 χλμ. βόρεια της Αθήνας. Ο σεισμος έγινε αισθητός στην Αττική, τη Βοιωτία, ακόμη και στην Κορινθία και την Αργολίδα,

«Από το ιστορικό της περιοχής ίσως είναι η οροφή του μεγέθους σεισμών. Αλλά χρειάζεται προσοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Επίσης τόνισε ότι δεν μπορεί με τέτοιο μέγεθος να ενεργοποιηθούν αλλά ρήγματα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ο σεισμός ήταν σχετικά επιφανειακός και είχε βάθος 14,5 χιλιόμετρα.

«Το μέγεθος του σεισμού πρέπει να είναι το μεγαλύτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Εύβοιας γιατί δεν έχουμε ιστορικό πιο ισχυρό σεισμών» είχε δηλώσει και ο πρόεδρος το ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Γ. Παλαμιώτη
Λαμία, Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνεται το χωριό Αμυγδαλιά, απειλούνται σπίτια – Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: