Aρνείται να παραιτηθεί παρά τις απειλές της Ζωής Κωνσταντοπούλου η Αρετή Παπαϊωάννου: Aνακοινώθηκε και επίσημα η ανεξαρτητοποίησή της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου (Κ), προσέρχεται για να ορκιστεί στην τελετή ορκωμοσίας της Βουλής. AΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την έναρξης της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ανέγνωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Αρετής Παπαϊωάννου που απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η βουλευτής αρνείται να παραιτηθεί , παραδίδοντας την έδρα της, παρά τις απειλές της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Χθες η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας  μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς είχε εξαπολύσει επίθεση στην Αρετή Παπαϊωάννου αλλά και τον γιο της Μιχάλη Χουρδάκη ο οποίος είχε αποπεμφθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος λίγες ημέρες πριν.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου  τόνισε ότι «τα πράγματα δεν θα αφεθούν στην τύχη τους» εάν οι δύο βουλευτές δεν παραδώσουν εντός 2 ημερών την έδρα τους, χωρίς όμως να θελήσει να γίνει πιο συγκεκριμένη για τις επόμενες νομικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυρία Παπαϊωάννου είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση προεκλογικά για το ενδεχόμενο παράδοσης της έδρας της.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν έχουν υπογράψει άλλοι βουλευτές τέτοια δήλωση αλλά – όπως είπε- όλοι έχουν δεσμευτεί ηθικά ότι εάν τους ζητηθεί θα παραδώσουν την έδρα τους στο κόμμα.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανάφερε ότι η κυρία Παπαϊωάννου «δεν ήταν στους αρχικούς σχεδιασμούς να είναι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», «υπήρχαν επιφυλάξεις», καθώς «δεν ήταν δεδομένη η επάρκεια και η παραμονή στα καθήκοντά της».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η εκλογή της κυρίας Παπαϊωάννου προέκυψε από την αβεβαιότητα που υπήρξε σχετικά με την εκλογή βουλευτού στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης από την κατανομή εδρών.

Όπως όλα δείχνουν η υπόθεση αυτή θα έχει και άλλα κεφάλαια, ενώ η κυρία Παπαϊωάννου γίνεται η τρίτη ανεξάρτητη βουλευτής της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Παπαϊωάννου και Χουρδάκη: «Δεν μπορεί μια οικογένεια να σφετερίζεται το 25% των εδρών ενός κόμματος»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: