Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένειά της: Ζητούν αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ

File photo: Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ο δικηγόρος της οικογένειας.

Με την αγωγή, που στρέφεται και εναντίον της οικογένειας των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της φοιτήτριας, ζητείται χρηματική αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ, αναφέρει η ΕΡΤ.

Μιλώντας στην ραδιοτηλεόραση Νοτίου Αιγαίου ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευάγγελος Γκιουγκής, ανέφερε ότι η αποζημίωση ζητείται για τη ψυχική οδύνη των συγγενών της φοιτήτριας.

Οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του, αλβανικής καταγωγής, τελεσιδίκως καταδικάστηκαν ομόφωνα σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δύο καταδικασθέντες κατέθεσαν αιτήματα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, καθώς δεν είχαν δίκαιη δίκη, αλλά και λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση. Τα αιτήματά τους είχαν απορριφθεί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ -ΜΠΕ

Το Εφετείο Αθηνών απαντά για τον «δράκο των Εξαρχείων»: Αυτός είναι ο λόγος της 12μηνης προφυλάκισής του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: