Βλάσφημο ή φρικιαστικά αληθινό; Το νέο σκίτσο του σατιρικού Charlie Hebdo για τη Χαμάς: Μιλάει για βαρβαρότητα ο χασάπης μουλάς…

Η γελοιογραφία του Charlie Hebdo για την Χαμάς. Photo via Twitter@Charlie_Hebdo




Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η αντίδραση της γνωστής γαλλικής εφημερίδας στα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Το Charlie Hebdo είναι γνωστό για τις γελοιογραφίες του που καυτηριάζουν τον ισλαμιστικό φανατισμό, την τρομοκρατία. Είναι διάσημα τα σκίτσα για τον Μωάμεθ ή ακόμη και για τον Ερντογάν που προκάλεσαν την οργή κάθε είδους ισλαμιστή ή ανά τον κόσμο φανατικού.

Τώρα, με το ¨«σκίτσο της ημέρας» που δημοσιεύει δεν μασάει τα λόγια της για την επίθεση της Χαμάς:

Ένας ηλικιωμένος, γενειοφόρος μουλάς στη Γάζα βρίσκεται μπροστά στον νιπτήρα θέλοντας να ξεπλύνει τα χέρια του από το αίμα των σφαγιασμών στο Ισραήλ. Όμως, οι Ισραηλινοί έχουν επιβάλει καθολικό αποκλεισμό της παλαιστινιακής πόλης και το νερό είναι κομμένο.

Κι ο μουλάς αναρωτιέται: “Μέχρι πού θα φτάσει η βαρβαρότητά τους;”…

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της στρατευμένης δημοσιογραφίας του ή, μάλλον λόγω αυτής, το Charlie Hebdo συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα θύματα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας στη Δύση.

Στις 7 Ιανουαρίου 2015 ομάδα ισλαμιστών ενόπλων επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού  στο Παρίσι.

Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί (ανάμεσά τους δύο νεκροί αστυνομικοί) και επτά τραυματίες.

Οι δράστες πραγματοποίησαν την επίθεση ανοίγοντας πυρ και κραυγάζοντας “Αλλάχου  Ακμπάρ”, δηλαδή “ο Αλλάχ είναι μεγάλος”.

Μεταξύ των νεκρών ήταν οι σκιτσογράφοι Charb, Cabu, Tignous, και Wolinski, καθώς και ο οικονομολόγος Μπερνάρ Μαρίς.

Η επίθεση είναι η πλέον πολύνεκρη στη Γαλλία μετά από εκείνη στο τραίνο της γραμμής Στρασβούργο-Παρίσι στις 18 Ιουνίου 1961, με 28 νεκρούς κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Αλγερίας.

Ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική και πράξη ακραίας βαρβαρότητας . Από την πλευρά του το “Ισλαμικό Κράτος” χαρακτήρισε τους τρομοκράτες “ήρωες”.

 

L’ Express: Απομονωμένη η ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στην επίθεση της Χαμάς* Βαρουφάκης και ΚΚΕ μεταξύ όσων δεν καταδικάζουν

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: