Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες: Η συγκινητική στιγμή που οι Βέλγοι τραγουδούν «όλοι μαζί, όλοι μαζί» συμπαριστάμενοι στους Σουηδούς φιλάθλους μέσα στο γήπεδο [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του Guardian




Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι φίλαθλοι του Βελγίου -στο άκουσμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο των Βρυξελλών με θύματα δύο Σουηδούς, άρχισαν να τραγουδούν «tous ensemble, tous ensemble (όλοι μαζί, όλοι μαζί), εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους

Στο μεταξύ, σοκαρισμένοι οι Σουηδοί φίλαθλοι αρχίζουν να επιστρέφουν πίσω στη χώρα τους, στα σπίτια τους, από τις Βρυξέλλες, μετά την επίθεση που έγινε περίπου μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα για τα προκριματικά του Εuro 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας, όπου σκοτώθηκαν δύο Σουηδοί φίλαθλοι (και ένας ακόμη βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση), όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους.

«Οι περισσότεροι επιστρέφουν σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας (17/10). Μας έδωσαν οδηγίες να μείνουμε μέσα και να μην βγαίνουμε έξω, οι περισσότεροι είναι στα ξενοδοχεία τους μέχρι να έρθει η ώρα να πάνε σπίτι», δήλωσε στο Reuters η πρόεδρος της ένωσης φιλάθλων «Camp Sweden», Σουζάνε Πέτερσον.

Η είδηση των φονικών πυροβολισμών, περίπου πέντε χιλιόμετρα από το στάδιο «King Baudouin», «έφτασε» στους Σουηδούς φιλάθλους τη στιγμή που ο αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει:

«Ήμασταν ανήσυχοι και μπερδεμένοι, ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι είχε συμβεί», είπε η Πέτερσον.

«Είχαμε επαφή με την αστυνομία πριν συγκεντρωθούμε στις Βρυξέλλες και δεν αισθανθήκαμε ιδιαίτερα ανασφαλείς σε εκείνο το σημείο, αλλά μετά άρχισαν να έρχονται ερωτήσεις στα social media και καταλάβαμε ότι κάτι είχε συμβεί».

Το παιχνίδι ξεκίνησε και οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες σε 1-1 στο ημίχρονο, αλλά οι ομάδες δεν εμφανίστηκαν ξανά μετά το διάλειμμα των 15 λεπτών καθώς συνεχίζονταν οι συναντήσεις για να αποφασίσουν εάν το παιχνίδι θα συνεχιστεί ή όχι. Η UEFA ανακοίνωσε τη διακοπή του αγώνα.

«Ήμουν από τους τελευταίους που έφυγαν καθώς έπρεπε να το οργανώσουν με αστυνομία και λεωφορεία, ώστε να είναι ασφαλές για εμάς να φύγουμε», εξήγησε η Πέτερσον.

Οι Σουηδοί φίλαθλοι παρέμειναν στο γήπεδο για τη δική τους ασφάλεια και αργότερα έπρεπε να δώσουν στην αστυνομία τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων τους.

«Παρείχαν λεωφορεία και έκαναν διαδρομές αφήνοντας όλους στα αντίστοιχα ξενοδοχεία τους και η αστυνομία έμπαινε μαζί τους σε κάθε ξενοδοχείο».

Mε πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η ΕΠΟ για τις άδειες εξέδρες στην OPAP Αrena: Εκτελέσαμε σχετικές εντολές της αστυνομίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: