Τραυματίες από φίλια πυρά τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Γαλιλαία, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

Iσραηλινοί στρατιώτες σε περιπολία στην συνοριακή πόλη Σντερότ, μετά την επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ η ισλαμιστική Χαμάς. EPA/ATEF SAFADI




Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, ότι τέσσερις από τους στρατιώτες του τραυματίστηκαν από πυρά συναδέλφων τους στην περιοχή της Δυτικής Γαλιλαίας (βόρεια), κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.

Η επίσημη ισραηλινή ραδιοτηλεοπτική αρχή δήλωσε, επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του στρατού, ότι «οι ισραηλινές δυνάμεις επιχείρησαν νωρίτερα την Κυριακή κοντά στον οικισμό Moshav της Shatula στη Δυτική Γαλιλαία, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο».

Πρόσθεσε ότι η δύναμη «εντόπισε ένα άγνωστο όχημα που έφτασε γρήγορα και προσπάθησε να περάσει το στρατιωτικό σημείο ελέγχου εκεί. η δύναμη άνοιξε πυρ εναντίον του οχήματος και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για στρατιωτικό όχημα.

Ως αποτέλεσμα του πυροβολισμού, τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες του ισραηλινού στρατού, ένας από τους οποίους τραυματίστηκε σοβαρά και ο οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για ιατρική περίθαλψη».

Το πρωί της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε, μέσω drone, μια σκηνή που είχε στήσει η Χεζμπολάχ στην κατεχόμενη περιοχή Shebaa Farms στο νότιο Λίβανο, ως απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο σε ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ο Ερντογάν σκορπίζει θάνατο στη Β. Συρία: Ένδεκα κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν σε νέα τουρκική επιδρομή

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: