Το κτίριο του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο θα γίνει πολυχώρος εκπαίδευσης και πολιτισμού λέει η Πρυτανεία, μετά το τέλος της 20ετους κατάληψης

File Photo Το κτίριο του Ευαγγελισμού στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη Πηγή φωτογραφίας https://evagelismos.squat.gr/files/2020/01/EVAGELISMOS-2019-1024×768.jpeg




Με ανακοίνωσή της, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, τοποθετήθηκε στο ζήτημα που σχετίζεται με το κτίριο του «Ευαγγελισμού» στο οποίο έγινε επιχείρηση εκκένωσης τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Το κτίριο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τελούσε υπό κατάληψη για μία περίπου 20ετία από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η απόδοση του ιστορικού κτηρίου του «Ευαγγελισμού» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των Πρυτανικών Αρχών και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας τα τελευταία 20 χρόνια. Με την αρωγή της Πολιτείας το εμβληματικό κτήριο θα αποκατασταθεί και θα ανακαινιστεί για να αποτελέσει την «καρδιά» του Πανεπιστημίου Κρήτης στην πόλη του Ηρακλείου.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης πιστό στην αποστολή του, θα δημιουργήσει ένα πολυχώρο εκπαίδευσης, πολιτισμού, προσφοράς στην κοινωνία και προβολής των δράσεων του, αντάξιο της ιστορικής του διαδρομής. Ένα εμβληματικό κτήριο, συνδετικό κρίκο με την πόλη και την κοινωνία της Κρήτης».

Με πληροορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /  Ουρανία Μωραΐτη
Ηράκλειο, Ελλάδα

Εκκενώθηκε κατάληψη στο Ηράκλειο: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης, δέκα συλλήψεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: