«Θέλουμε να νικήσεις» λέει ο Σούνακ στον Νετανιάχου»: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να κυνηγήσει τη Χαμάς

O Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησής τους στην Ιερουσαλήμ. EPA/Simon Walker / No 10 Downing Street HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ συναντήθηκεσήμερα στο Ισραήλ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρισι Σουνακ, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου και λέγοντας χαρακτηριστικά «θέλουμε να νικήσεις » αναφερόμενος στον πόλεμο απέναντι στους τρομοκράτες της Χαμάς.

Παράλληλα, καθώς ο κόσμος περιμένει την αναμενόμενη ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Γάζα, ο Σουνάκ είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να εξολοθρεύσει τη Χαμάς», ενώ ΄τόνισε πως και ο παλαιστινιακός λαός είναι θύμα της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Νταουνιγκ Στρίτ ο Ρισι Σουνακ «εξέφρασε τα προσωπικά του συλλυπητήρια για τη φρικτή απώλεια ζωών στο Ισραήλ ως αποτέλεσμα της τρομοκρατίας της Χαμάς. Επανέλαβε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται αλληλέγγυο με το Ισραήλ και πιστεύει ακράδαντα στο δικαίωμα της χώρας στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Ο Ρισι Σουνακ και ο Πρόεδρος Χέρτζογκ συμφώνησαν στη σημασία της παροχής επείγουσας ανθρωπιστικής υποστήριξης στους απλούς Παλαιστίνιους στη Γάζα που επίσης υποφέρουν. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη χθεσινή ανακοίνωση ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τη βοήθεια από την είσοδο στη Γάζα. Εξέφρασε την ειλικρινή του ελπίδα ότι θα μπορούσε να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος στην παράδοση ζωτικής σημασίας τροφίμων, νερού και φαρμάκων.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο Χέρτζογκ για την υποστήριξη που παρείχε το Ισραήλ στους Βρετανούς υπηκόους που εμπλέκονται στις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών όσων έχουν συλληφθεί ως όμηροι. Οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται ακούραστα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

«Ο Ρισι Σουνακ και ο Πρόεδρος Χέρτζογκ τόνισαν την επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στην περιοχή. Συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για αυτόν τον σκοπό» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι είναι σημαντικό η σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς να μην κλιμακωθεί διευρυνόμενη προς την υπόλοιπη Μέση Ανατολή.

«Είναι σημαντικό ο πόλεμος αυτός να μην γνωρίσει περιφερειακή κλιμάκωση. Για τον λόγο αυτόν συζητώ με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ σε ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Ρίσι Σούνακ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός απάντησε έτσι στην δήλωση που είχε κάνει προηγουμένως στο πλευρό του ο ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος του είπε «…θα είναι ένας μακρύς πόλεμος, και θα χρειαστούμε τη συνεχή υποστήριξή σας».

Με πληροφορίες από Reuters/ΒΒC

Ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία επιβάλει η Ιταλία: «Για να μην φτάσουν τρομοκράτες»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: