«Θα βγάλουμε όλους τους ομήρους από τη Γάζα»: Συνομιλία του προέδρου Μπάιντεν με τις δύο γυναίκες που απελευθέρωσε η Χαμάς [βίντεο]

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. EPA/JONATHAN ERNST / POOL




Βίντεο με τον διάλογο που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την Τζούντι και τη Νάταλι Ραανάν μετά την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο γυναίκες – μητέρα και κόρη- απελευθερώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από μεσολάβηση του Κατάρ.

«Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να σας βγάλουμε από εκεί. Το παλεύαμε καιρό. Θα τους βγάλουμε όλους με τη βοήθεια του Θεού» ακούγεται να λέει ο πρόεδρος Μπάιντεν, συνομιλώντας με μητέρα και κόρη.

Στη συνέχεια χαιρετά την κόρη της, Νάταλι, η οποία λέει στον πρόεδρο των ΗΠΑ «Θέλω να πω ευχαριστώ για τις υπηρεσίες προς το Ισραήλ».
Ο Μπάιντεν απαντά: «Αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό. Είμαι ευχαριστημένος που καταφέραμε και σας βγάλαμε, εργαζόμασταν πάνω σε αυτό εδώ και πολύ καιρό».

Προσθέτει ότι «Θεού θέλοντος, θα τους απελευθερώσουμε όλους» και καταλήγει λέγοντας ότι «εύχομαι και οι δυο σας όχι μόνο να αισθάνεστε καλά, αλλά να είστε και καλά στην υγεία σας».

Αφού τον διαβεβαιώνουν ότι είναι καλά, ο πρόεδρος απαντά «Να σας έχει ο Θεός καλά».

Ο Λευκός Οίκος σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Ο Πρόεδρος μόλις ολοκλήρωσε μια συνομιλία με τις δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες σήμερα και βρίσκονταν υπό την ομηρεία της Χαμάς κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ. Ανέφερε ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς ανακάμπτουν από αυτή τη φοβερή δοκιμασία».

Συνεργασία με το Κατάρ

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ υπογράμμισε ότι συνεχίζει τον συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους διεθνείς εταίρους για την απελευθέρωση των ομήρων και την αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι μίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

 ΠΗΓΗ: ertnews.gr, AΠΕ-ΜΠΕ

Έφτασαν στο Ισραήλ οι Αμερικανίδες όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα: Διαπραγματευόμαστε την απελευθέρωση κι άλλων ομήρων, λέει η Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: