Στο Κάιρο το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα πάει στο Ισραήλ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην κρίση στη Μέση Ανατολή, ανέφερε  ότι και στο χθεσινό ευρωπαϊκό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης διατύπωσε τη θέση της χώρας μας για την αναγνώριση του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα πάντα όμως με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με κύριο μέλημα αυτή τη στιγμή την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

  • Τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην επεκταθεί η σύρραξη και να αποφύγουμε οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα.

«Είναι επίσης επιβεβλημένο να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ. Προφανώς η Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας έχει μία πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική φύλαξης των εξωτερικών μας συνόρων κάτι το οποίο θα κάνουμε χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς υποχωρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

  • Πρόσθεσε ότι θα ταξιδέψει το συντομότερο δυνατόν στην περιοχή όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας ξεκινώντας από την παρουσία του στο Κάιρο το Σάββατο, στο πλαίσιο μίας σημαντικής πολυμερούς διάσκεψης, την οποία συγκαλεί η Αίγυπτος με αντικείμενο το παλαιστινιακό πρόβλημα.

«Είμαστε δύναμη λύσης, είμαστε το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης αλλά είμαστε και το τελευταίο δυτικό φυλάκιο ειρήνης και σταθερότητας», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακυρώθηκε το ταξίδι Μητσοτάκη στο Ισραήλ: Λόγους ασφαλείας επικαλείται το Μέγαρο Μαξίμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: