Στο εδώλιο οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες Σύριους για την έκρηξη στην Ισραηλινή πρεσβεία στη Λευκωσία

File Photo: Περιπολικά της αστυνομίας στην Κύπρο. ΚΥΠΕ




Μόνο οι δύο από τους τέσσερις νεαρούς Σύριους που πιάστηκαν από την Αστυνομία ως ύποπτοι για την έκρηξη βόμβας πλησίον της ισραηλινής πρεσβείας θα οδηγηθούν σε δίκη ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» αυτό αποφάσισε χθες η Νομική Υπηρεσία μετά τη διαβίβαση του φακέλου της υπόθεσης από το ΤΑΕ Λευκωσίας ύστερα και από τη συμπλήρωση των ερευνών και ανακρίσεων.

Σήμερα λήγει και το διάταγμα κράτησης των τεσσάρων Σύριων ηλικίας από 17 έως 24 ετών και όπως πληροφορείται ο «Φ», η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες όπως καταχωρισθεί υπόθεση για το σοβαρό αδίκημα της απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, σε δίκη θα παραπεμφθούν οι δύο Σύριοι που πιάστηκαν να κινούνται πεζή πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης και θα αφεθούν ελεύθεροι οι άλλοι δύο συμπατριώτες τους που βρίσκονται εντός οχήματος σε μικρή απόσταση από τον χώρο.

Οι δύο νεαροί εναντίον των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη θα αντιμετωπίσουν τα αδικήματα της απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών και μαχαιροφορία.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πρώτος το ναι και περιμένει τους άλλους: Εδωσε συγκατάθεση για απεσταλμένο που θα αναλάβει ρόλο στο Κυπριακό

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: