Στηρίζουν το Ισραήλ αλλά επιθυμούν ειρήνευση και διπλωματική λύση στο Παλαιστινιακό οι Ιταλοί: Δημοσκόπηση από την εφημερίδα «La Repubblica»

Πυκνοί καπνοί πάνω από συνοικίες της Γάζας μετά από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς. EPA/MOHAMMED SABER




Οι εικόνες του αιματηρού πολέμου που εδώ και μια εβδομάδα χτυπά Ισραήλ και Παλαιστίνη έχουν συγκλονίσει την Ιταλική κοινή γνώμη.

Σε αυτό το πλαίσιο η εφημερίδα La Repubblica ανέθεσε στην στατιστική εταιρεία Noto μια δημοσκόπηση για τις απόψεις των Ιταλών επί του θέματος.

Όπως δημοσιεύει η Ιταλική εφημερίδα, το 63% των Ιταλών νιώθει κοντά στο Ισραήλ, όμως το 18% εκφράζει την αλληλεγγύη του στη Χαμάς – ένα δεδομένο, το τελευταίο, που βλέπει τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται μεταξύ των ψηφοφόρων των Αριστερών-Πρασίνων και του Κινήματος 5 Αστέρων.

Σημειώνεται επίσης πως η εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας από πλευράς του Ισραήλ υποστηρίζεται μόνο από το 29% των ερωτηθέντων, ενώ περισσότεροι (55%) είναι αυτοί που θα επιθυμούσαν το Ισραήλ “να περιορίσει τη σύγκρουση ακολουθώντας τον δρόμο της αποκλιμάκωσης, της διπλωματίας και των συμφωνιών”.

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στην αιματηρή σύγκρουση των τελευταίων ημερών, το 60% των ερωτηθέντων πιστεύει πως “έχει τις ρίζες της στην αδυναμία, μέχρι σήμερα, της διεθνούς πολιτικής να βρει έναν συμβιβασμό για τη συνύπαρξη των δύο λαών”.

Οι Ιταλοί ανησυχούν και για τις επιπτώσεις της σύρραξης. Σε διεθνές επίπεδο, το 54% πιστεύει πως η σύγκρουση “μπορεί σύντομα να εμπλέξει και άλλα αραβικά έθνη”, ενώ όσον αφορά τις εγχώριες επιπτώσεις του πολέμου, το 53% φοβάται το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Τέλος, επικρατεί ανησυχία για την οικονομία. Το 62% αναμένει νέες αυξήσεις των λογαριασμών ενέργειας αφού το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η Ιταλική Κυβέρνηση “δεν προετοιμάζεται επαρκώς για τις αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία”.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Αλλοι 324 Παλαιστίνιοι άμαχοι προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων του πολέμου το τελευταίο 24ωρο: Aνάμεσά τους 126 παιδιά και 66 γυναίκες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: