Στην Αθήνα οι Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Με πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου

FILE PHOTO: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουμαριωτίσσης στο Νιχώρι του Βοσπόρου (10 Αυγούστου 2023) Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο




Στην Αθήνα αφίχθη χθες το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατόπιν πρόσκλησης της Ιεράς Συνόδου και του προέδρου της, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, για να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, που διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών του περιοδικού Θεολογία.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, τον Παναγιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» -με τη συνοδεία αγήματος της Αερονομίας της Πολεμικής Αεροπορίας- τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο γενικός διευθυντής της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΜΥΕΕ) και γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, διευθυντής εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μετά την απόδοση τιμών, κατευθύνθηκαν στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου, όπου ακολούθησε σύντομη συζήτηση με τον υπουργό και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Αναφέρθηκαν στα θέματα του Συνεδρίου και ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Παράλληλα, εξέφρασε την αγωνία του για τους πολέμους που πλήττουν την ανθρωπότητα.

Εξάλλου, χθες το πρωί αφίχθη στην Αθήνα οδικώς ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας μητροπολίτης Μπρανιτσέβου Ιγνάτιος.

Επίσης, το πρωί αφίχθησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας, επίσκοπος Σελευκείας Ρωμανός και μητροπολίτης Χαλεπίου Εφραίμ.

Τους υποδέχθηκαν οι μητροπολίτες Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος και ο Αλέξανδρος Κατσιάρας. Κατά την παραμονή τους στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου, αναφέρθηκαν στις εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, ενώ συζήτησαν και για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους.

Χθες απόγευμα, έφτασε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος της Αυτόνομης Εκκλησίας της Φινλανδίας, Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φινλανδίας Λέων, τον οποίο υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος.

Επίσης, χθες το απόγευμα, έφτασε οδικώς στην Αθήνα και ένας εκ των εκπροσώπων της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, επίσκοπος Λευκουπόλεως Πολύκαρπος.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν από σήμερα έως τις 14 Οκτωβρίου, με κεντρικό θέμα «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας».

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών, ενώ οι λοιπές συνεδρίες (12-14 Οκτωβρίου) θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο χώρος του Μητροπολιτικού Ναού έχει ήδη διαμορφωθεί προκειμένου να υποδεχθεί τους περίπου 500 προσκεκλημένους.

Ήδη έχουν δηλώσει την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πολλά μέλη της κυβέρνησης, γενικοί γραμματείς και προσωπικότητες και, βεβαίως, τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Απορρίφθηκε το αίτημα για άδεια ορκωμοσίας του Φρέντη Μπελέρη: Την Πέμπτη ξεκινά η δίκη του

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: