«Σκούπα» της αστυνομίας πριν από τα ματς σε Τούμπα και Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν οπαδοί της Άιντραχτ για κατοχή πυρσών και κροτίδων

FILE PHOTO; Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης προχωρούν σε συλλήψεις μετά από αστυνομική επιχείρηση. Photo screenshot via ert tv




Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις δράσεις της με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή αθλητικών δρώμενων, με κύριο μέλημα την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ειδικά συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους, από τους οποίους συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής πριν τον αγώνα μεταξύ της ‘ΑΕΚ και του ‘Αγιαξ για το Europa League, κατά τους προελέγχους εξωτερικά του γηπέδου, εντοπίστηκαν 5 άτομα να φέρουν συνολικά 10,5 γραμμ. κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, έλαβαν χώρα επεισόδια μικρής έκτασης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 αστυνομικών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια ελέγχων από κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 7 άτομα.

Συγκεκριμένα επτά οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης συνελήφθησαν πριν από την έναρξη του χθεσινοβραδινού ποδοσφαιρικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το Conference League, στο γήπεδο της Τούμπας.

Σε ελέγχους που έκαναν κλιμάκια αστυνομικών κατά την είσοδό τους στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά 24 πυρσοί και τρεις κροτίδες.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για Γερμανούς υπηκόους, έξι άντρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Αθλητικής Νομοθεσίας και του νόμου περί φωτοβολίδων. Οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Η ΕΛ.ΑΣ., θα συνεχίσει τις συστηματικές δράσεις της, με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς σε αγωνιστικούς χώρους, τόσο κατά τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων όσο και μακριά από αυτούς.

Ενταση έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας: Τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: