Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Λαυρεωτικής, έγινε αισθητός στην Αθήνα – Λέκκας: Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου

Σεισμική δόνηση με επίκεντρο 8 Χλμ. ΒΒΑ της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Photo screenshot via gein.noa.gr




Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην περιοχή της Αττικής στις 6.33 το πρωί της Παρασκευής με επίκεντρο 8 Χλμ. ΒΒΑ της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13 χλμ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ευθύνιο Λέκκα, πρόεδρο του το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλιού στη θαλάσσια περιοχή που δεν είναι υψηλής σεισμικότητας, αλλά εμφανίζει μια διέγερση τις τελευταίες μέρες.

“Δεν είναι περιοχή ανησυχίας, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στην Αττική και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις”.

Ο ίδιος είπε ότι άλλη τρία χιλιόμετρα την ίδια ώρα καταγράφηκε και άλλη δόνηση ίδιου μεγέθους ανοιχτά της Αστυπάλαια σε μεγάλο εστιακό βάθος. Σημείωσε πως οι δυο δονήσεις δεν σχετίζονται και επίσης δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

Τσελέντης: «Εγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα»

Διευκρινίσεις για τον σεισμό των 3,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Παρασκευής με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο βόρεια-βορειανατολικά της Αγίας Μαρίνας στο Λαύριο έδωσε με ανάρτηση του στο Facebook o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Όπως σημειώνει ο κ. Τσελέντης ο «μικρός» σεισμός «έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα». Εξηγώντας, δε, γιατί έγινε αισθητός, όπως και οι προηγούμενοι, στο σύνολο του λεκανοπεδίου της Αττικής, προσθέτει οτι αυτό προκύπτει «λόγω απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης».

«Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς» προσθέτει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο οποίος προσθέτει: «Εκτιμώ ότι δεν έχουμε θέμα».

Πηγή: ertnews

Γραφείο τελετών δωροδοκούσε τραυματιοφορείς: Ηθελαν να μαθαίνουν πρώτοι ποιοι ασθενείς θα κατέληγαν, δύο συλλήψεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: