Συνάντηση Μητσοτάκη με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα: Ζητούμενο η αποκλιμάκωση και αποφυγή διάχυσης της κρίσης

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στο Κάιρο, για τη «Σύνοδο Κορυφής του Καΐρου για την Ειρήνη» (Cairo Summit for Peace) για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο της «Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη» στο Κάιρο, με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα II.

Συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έμφαση την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και την ανάγκη αποφυγής ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως επεσήμαναν πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, το οποίο αντικατοπτρίζει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία αποκλιμάκωσης και αποφυγής διάχυσης της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση, αναγνώρισε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ιορδανίας στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η παρέμβαση Μητσοτάκη στη Σύνοδο του Καΐρου: Καμία στρατιωτική παρέμβαση δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια βιώσιμη πολιτική λύση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: