Σφοδρές μάχες μέσα σε τούνελ και στενά της Γάζας ανακοινώνει το Ισραήλ: Βίντεο από τις χερσαίες επιχειρήσεις * Δορυφορικές εικόνες από ΝΥΤ [photos, videos]

Φωτογραφία που έδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από μονάδες που επιχειρούν μέσα στην βόρεια Γάζα. Photo via IDF




Σφοδρές μάχες βαθιά μέσα στη Γάζα αναφέρουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανακοινώνοντας την θανάτωση δεκάδων μελών και στελεχών της Χαμάς μέσα στα υπόγεια τούνελ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να αναζητούν ομήρους που κρατούν οι τρομοκράτες.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις [IDF] ανακοίνωσαν ότι επιχειρούν σε βάθος πέντε χιλιομέτρων στη βόρεια Γάζα, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο από τις επιχειρήσεις αρμάτων μάχης και δυνάμεων πεζικού μέσα στην βομβαρδισμένη παλαιστινιακή πόλη.

 

Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times δημοσιοποίησε δορυφορικές φωτογραφίες οι οποίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ σε βάθος πέντε χιλιομέτρων:

Οι Ισραηλινοί δήλωσαν ότι σκότωσαν 300 ενόπλους της Χαμάς και κατάσχεσαν οπλισμό, ενώ ταυτόχρονα τόνισαν ότι οι επιχειρήσεις τους επικεντρώνονται προς το παρον στην βόρεια Γάζα – ορμητήριο και αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης – ενώ στη συνέχεια θα επεκταθούν προς νότο.

Το ρεπορτάζ των New York Times αναφέρει ότι «οι δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν τη Δευτέρα το πρωί δείχνουν τη σημαντική κλίμακα μιας από τις κύριες προόδους του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα, όπου εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα έχουν περάσει μίλια από τα σύνορα σε αστικές περιοχές στα περίχωρα της πόλης της Γάζας».

Και οι Χούτοι της Υεμένης κατά Ισραήλ

Εν μέσω φόβων για διεύρυνση της σύγκρουσης, η τρομοκρατική ομάδα Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζεται από το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση  «μεγάλου αριθμού» βαλλιστικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς το Ισραήλ, κάνοντας μάλιστα λόγο για την “τρίτη” επίθεση στη χώρα. Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης προειδοποίησε ότι «ακολουθούν κι άλλα».

Σκότωσαν εγκέφαλο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι σκότωσε τον διοικητή του τάγματος Beit Lahiya της Χαμάς, Νισάμ Αμπού Ατζίνα, σε αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις IDF, o  Νισάμ Αμπού Αγίνα ήταν υπεύθυνος για τη διοίκηση των τρομοκρατών της Χαμάς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση στο Κιμπούτς Ερέζ και το Κιμπούτς Νετίβ Χαασαρά  στις 7 Οκτωβρίου.

Ο στρατός είπε ότι ο Αμπού Ατζίνα διοικούσε προηγουμένως τις εναέριες δυνάμεις της Χαμάς και εργάστηκε για την ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των “παραπέντε” της τρομοκρατικής ομάδας, που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και ότι «η εξάλειψή του αποτελεί σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες της τρομοκρατικής ομάδας της Χαμάς να διαταράξει τη δράση του Ισραηλινού Στρατού στη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεών του στη Λωρίδα της Γάζας».

Ισραηλινό βομβαρδισμό κατά προσφυγικού καταυλισμού αναφέρει η Χαμάς: 50 νεκροί

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο βομβαρδισμός, του οποίου ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ βαρύτερος σύμφωνα με το υπουργείο, κατέστρεψε “τουλάχιστον 20 κτίρια” μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Αλ-Τζαζίρα ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

 

Mε πληροφορίες από

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: