Ο Βλαδίμηρος έφτασε στο Πεκίνο: Ο Ρώσος αυταρχικός πρόεδρος θα γίνει δεκτός από τον Σι Τζινπίνγκ, ρωσοκινεζική συνεργασία στα σκαριά;

Russian President Vladimir Putin arrives in Beijing, China, 17 October 2023. Vladimir Putin will attend the third Belt and Road Forum. EPA, XINHUA, JIN LIWANG CHINA OUT / UK AND IRELAND OUT / MANDATORY CREDIT EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY




Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα στο Πεκίνο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το αεροσκάφος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδείας του προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 09:30 (σ.σ. τοπική ώρα· 04:30 ώρα Ελλάδας) στην κινεζική πρωτεύουσα, στο πρώτο του ταξίδι εκτός της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης ή σε οποιαδήποτε μεγάλη δύναμη μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η επίσκεψη, που θα παρακολουθηθεί στενά από πολλούς παρατηρητές, ειδικά στη Δύση, αναμένεται να αποτελέσει επίδειξη της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της εταιρικής σχέσης «χωρίς όρια» ανάμεσα στις δυο γειτονικές χώρες.

  • Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προέρχονται από την Κίνα, λέει Ρώσος υπουργός

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ επισήμανε σε κυβερνητική σύσκεψη, την εξάρτηση της Ρωσίας από την Κίνα σχετικά με τις προμήθειες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones)

«Βασικά όλα τα μη επανδρωμένα μας αεροσκάφη προέρχονται από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Είμαστε επίσης πολύ ευγνώμονες στους εταίρους μας γι αυτό», δηλώνει στη συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού της βουλής, σύμφωνα με ένα βιντεοκλίπ.

Σύμφωνα με τον Σιλουάνοφ, το Κρεμλίνο σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή drones για ιδιωτική χρήση τουλάχιστον κατά 41% έως το 2025.

Για το πρόγραμμα αυτό, θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια ρούβλια (617 εκατομμύρια δολάρια).

Η Δύση ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία άρχισε πριν από περίπου 20 μήνες, έχει επιβάλει σειρά κυρώσεων κατά της Μόσχας, δυσχεραίνοντας τις εισαγωγές ιδιωτικής και στρατιωτικής χρήσεως drones και των εξαρτημάτων τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-DPA
Πεκίνο, China – Μόσχα, Russian Federation

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εκτάκτως στην Ιερουσαλήμ και το Αμάν: Συναντήσεις με τον Νετανιάχου, τον Μαχμούντ Αμπάς, τον αλ Σίσι και τον βασιλιά Αμπντάλα τον Β’

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: