Ο Μασκ τώρα και σε ρόλο λογοκριτή: Εξαφανίζει τους τίτλους των άρθρων Τύπου που κοινοποιούνται στο X-Για λόγους «αισθητικής» λέει

FILE PHOTO: Tesla-founder Elon Musk attends a discussion forum at the Offshore Northern Seas (ONS) Conference, in Stavanger, Norway. EPA, Carina Johansen




Οι σύνδεσμοι και τα άρθρα του Τύπου που κοινοποιούνται στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) εμφανίζονται πλέον μόνο με τη μορφή εικόνας, χωρίς τίτλο ή περιγραφή, μια εξαφάνιση που δικαιολογείται από τον Έλον Μασκ για «αισθητικούς» λόγους, σημείωσε το AFP την Πέμπτη.

Η γενικευμένη αλλαγή μεταξύ 3 και 4 Οκτωβρίου είχε ήδη εντοπιστεί από ορισμένα μέσα κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής φάσης στα μέσα Αυγούστου. Ο Έλον Μασκ προϊδέασε τότε: «Αυτό προέρχεται απευθείας από εμένα. Η αισθητική (του κοινωνικού δικτύου) θα βελτιωθεί πολύ», έγραψε.

Όταν ένας χρήστης μοιράζεται ένα άρθρο  μόνο το όνομα του μέσου που το δημοσίευσε εξακολουθεί να εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία της ενδεικτικής εικόνας και κάνοντας κλικ στην εικόνα επιτρέπει την πρόσβαση στο περιεχόμενο. Ο τίτλος και η εισαγωγή του άρθρου, που εμφανίζονταν προηγουμένως σε αυτήν τη μικρογραφία με δυνατότητα κλικ, έχουν εξαφανιστεί.

Εχθρότητα προς τα ΜΜΕ

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος αγόρασε το κοινωνικό δίκτυο πέρυσι, προσπαθεί να ανακόψει την πτώση των διαφημιστικών εσόδων ενθαρρύνοντας τους χρήστες να περνούν περισσότερο χρόνο στην πλατφόρμα και επομένως να μοιράζονται λιγότερους εξωτερικούς συνδέσμους.

«Ο αλγόριθμός μας επιδιώκει να αυξήσει τον χρόνο που αφιερώνεται στο X, έτσι ώστε οι σύνδεσμοι να είναι λιγότερο ορατοί», εξήγησε ο Έλον Μασκ σε έναν χρήστη. “Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την πλατφόρμα είναι να δημοσιεύετε μεγάλο περιεχόμενο “, ένα χαρακτηριστικό της πληρωμένης έκδοσης του X που σας επιτρέπει να ξεπεράσετε το όριο των 250 χαρακτήρων ανά tweet.

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla και της Starlink κατηγορείται ότι έχει εχθρική στάση απέναντι στα ΜΜΕ, αρκετά από τα οποία έχουν ανακοινώσει ότι αποσύρονται από την πλατφόρμα.

Στις 3 Οκτωβρίου, ο Έλον Μασκ είπε ότι «σχεδόν ποτέ δεν συμβουλεύεται τον παραδοσιακό Τύπο. Τι νόημα έχει να διαβάζεις 1000 λέξεις για κάτι που είχε ήδη κοινοποιηθεί στο X αρκετές μέρες νωρίτερα;»

Τον Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε μια μελέτη που δείχνει αυτή την πλατφόρμα και την παραπληροφόρηση στις δημοσιεύσεις της.

Αυτό το καλοκαίρι, το Twitter προσήχθη επίσης ενώπιον των γαλλικών δικαστηρίων από το Agence France Presse (AFP) και τρεις ομάδες γαλλικού Τύπου, που επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες που τους επιτρέπουν να διαπραγματεύονται την αμοιβή για τη χρήση του περιεχομένου τους, συμπεριλαμβανομένων αποσπασμάτων.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Η προφητεία της χαρτορίχτρας για τον Ντέιβιντ Μπόουι: «Θα πεθάνεις μέσα σε αεροπλάνο» – Το μακρύ ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό στη Σοβιετική Ενωση [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: