Ο Mαχμούντ Αμπάς ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μπάιντεν μετά το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας: Kήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, καταγγέλει το Ισραήλ για γενοκτονία

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς. EPA/CLEMENS BILAN




Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά την πολύνεκρη επίθεση του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Γάζας.

Η συνάντηση επρόκειτο να λάβει χώρα στην Ιορδανία. Υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Αμπάς επιστρέφει στη Ραμάλα, την έδρα της κυβέρνησής του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Νωρίτερα είχε κηρύξει τριήμερο πένθος για τα θύματα της τραγωδίας που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι τουλάχιστον 500.

«Φρικτό έγκλημα»

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Γάζας είναι “γενοκτονία” και “ανθρωπιστική καταστροφή”, δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

Επίσης, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ καταδίκασε την επίθεση αυτή ως ένα “φριχτό έγκλημα” τονίζοντας ότι οι χώρες που στηρίζουν το Ισραήλ φέρουν ευθύνη.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Eφιαλτικές ειδήσεις καταφθάνουν από τη Γάζα: Φόβοι για 500 νεκρούς ύστερα από ισραηλινό χτύπημα σε νοσοκομείο* Αεροπορική επιδρομή και σε σχολείο-καταφύγιο 4.000 ανθρώπων

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: