Ο ΚυπροΚουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης κατά των κυπριακών ΜΜΕ: Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

FILE PHOTO: Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά του ΡΚΚ που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Στιγμιότυπο από βίντεο που δείχνει την στιγμή της έκρηξης με την λάμψη και τον καπνό να διακρίνονται στο βάθος του δρόμου στην ΄΄Αγκυρα. Screenshot via Twitter@bpthaber




Με αφορμή την επίθεση στο κτίριο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών στην Τουρκία, ο ΚυπροΚουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «στιγματίζει» την στάση των κυπριακών μέσων ενημέρωσης.

Την περασμένη Κυριακή, 1η Οκτ. 2023, δυό μέλη της ομάδας “Τάγμα Αθανάτων” (Immortal Battalion κατά την αγγλική έκδοση του πρακτορείου ANF) θυσίασαν την ζωή τους για να αποδείξουν ότι οι Κούρδοι αγωνιστές της Ελευθερίας, εάν το αποφασίσουν, μπορούν να κτυπήσουν το φασιστικό τρομοκρατικό κράτος της Τουρκίας σε οποιονδήποτε σημείο επιθυμούν.

Επιτέθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας στο κτήριο του Τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα. Την επίθεση την προγραμμάτισαν και εκτέλεσαν λίγη μόνο ώρα πρίν την επανέναρξη των συνεδριάσεων της Βουλής, το κτήριο της οποίας βρίσκεται μερικά μόνο μέτρα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Έδειξαν δηλαδή, ότι εάν ήθελαν θα έκαναν την επίθεση λίγο αργότερα, στην Βουλή οπότε θα υπήρχε μεγάλος αριθμός σημαινόντων θυμάτων, θα ήταν εξ ίσου κατορθωτό.

Την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση αυτή έκανε το HSM, δηλαδή το Κέντρο Λαϊκής Άμυνας που αποτελεί μια ένοπλη πτέρυγα του ΡΚΚ. Το κτήριο του Υπ. Εσωτερικών θεωρείται ως κέντρο δολοφονιών και βασανιστηριων.

Η «δράση αυτοθυσίας», σύμφωνα με την δήλωση της ομάδας, ήταν μια αντίδραση στη συνεχιζόμενη απομόνωση του ηγέτη του PKK Öcalan, στη χρήση χημικών όπλων στον πόλεμο κατά του PKK, την καταστροφή του οικοσυστήματος του Κουρδιστάν και τις φασιστικές πολιτικές της κυβέρνησης AKP-MHP. Προειδοποίησαν δε, ότι «Εάν το γενοκτονικό φασιστικό καθεστώς AKP-MHP συνεχίσει να διαπράττει αυτά τα εγκλήματα, οι θεμιτές ενέργειες της επαναστατικής δικαιοσύνης θα συνεχιστούν».

Ως ΚΚΣΑ, στιγματίζουμε το γεγονός ότι τα Κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναμετάδωσαν την είδηση όπως την πήραν από τα επικρατούντα Δυτικά πρακτορεία, τα οποία χαρακτηρίζουν το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση.

Βάσει του διεθνούς νομικού πλαισίου, το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, όπως πχ το ISIS, αλλά οντότητα που βρίσκεται σε πολεμική σύρραξη με το κράτος της Τουρκίας. Κάτι ανάλογο δηλαδή με το ANC (Αφρικανικό Εθνικό Κονγκρέσο) επί apartheid στην Νότια Αφρική ή/και η ΕΟΚΑ κατά τον αντιαποικιακό αγώνα κατά της τότε Μεγάλης Βρεττανίας στην Κύπρο. Ιδιαίτερα δέ, οι σχετικές ανταποκρίσεις του ΡΙΚ από την Τουρκία έγιναν με βάση τις νόρμες του Anadolu.

Επί τη ευκαιρία, επαναλαμβάνουμε την προτροπή μας προς την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αναγνωρίσει την Αυτόνομη Διακυβέρνηση της Βόρειας & Ανατολικής Συρίας (ΑΔΒΑΣ ή AANES – Autonomous Administration of North & East Syria) ως αυτόνομη πολιτική οντότητα με δικαίωμα λόγου για το μέλλον της Συρίας σε οποιεσδήποτε σχετικές συνομιλίες και ιδιαίτερα του ΟΗΕ. Πρόκειται για την κυρίως Κουρδική Οργάνωση που πρωτοστάτησε στην συντριβή και εκδίωξη των τζιχατιστών τρομοκρατών του “Ισλαμικού Κράτους”, γνωστού ως IS ή ISIS, από την περιοχή.

Είναι απαράδεχτο η Κύπρος να θεωρεί το Κουρδικό Κίνημα για ελευθερία ως τρομοκρατικό. Στο κάτω-κάτω κοινός είναι ο εχθρός και κατακτητής μας: το φασιστικό, τρομοκρατικό, ρατσιστικό κράτος Τουρκία.

εκ μέρους του ΚΚΣΑ,
Φοίβος Γ. Σπάρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: