Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ* Πόσο «νέος» είναι με υπαρχηγούς Πολάκη – Παππά;* Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ με το κενό

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον Alpha. Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού




Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο κ. Κασσελάκης θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συνέντευξής του στον Αlpha.

O κ. Μητσοτάκης είπε ότι γνώριζε από παλαιότερα τον Στέφανο Κασσελάκη εκμυστηρευόμενος πάντως ότι δεν ανέμενε να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διέψευσε ότι υπήρξε ποτέ μεταξύ τους συνεργασία αλλά απλά και μόνο μία κοινωνική γνωριμία όταν ο κ. Κασσελάκης ήταν εργαζόμενος στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν έχει ακούσει ακόμα πολιτικό λόγο από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ με το κενό».

Τέλος διερωτήθηκε πόσο πραγματικά «νέος» είναι ο κ. Κασσελάκης όταν οι πρώτες του επιλογές και στενότεροι συνεργάτες του -«υπαρχηγούς» τους αποκάλεσε-0 είναι οι κ. Πολλάκης και Παππάς.

Ο σχετικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη:

«Καταρχάς να ευχηθώ καλή επιτυχία στον νέο αρχηγό της αντιπολίτευσης. Είναι σημαντικό νομίζω και για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το κεφάλαιο αυτό έκλεισε. Είναι ένας νέος άνθρωπος, προσωπικά μου είναι συμπαθής, έτυχε να τον γνωρίζω και από το παρελθόν. Μεταξύ μας δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση. Τον σέβομαι και τον τιμώ ως πολιτειακό παράγοντα, διότι εκλέχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες.

Θα έκανα κάποιες πρώτες επισημάνσεις αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει -και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που το λέει- ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Αλλά να του δώσω χρόνο, είναι νέος ακόμα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση, γιατί μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι αυτό δεν θα έρθει, όμως, στη Βουλή, διότι δεν είναι βουλευτής. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα, πρέπει να σας πω, για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στον φυσικό χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης, που σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία… (…)

  • Το μεγαλύτερο όμως θέμα είναι άλλο για εμένα, δεν είναι τόσο τα δύο πρώτα. Είναι: πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη. Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Εκεί, μέχρι στιγμής, τα δείγματα γραφής σίγουρα δεν είναι δείγματα γραφής μιας ουσιαστικής ανανέωσης. Πέραν της εικόνας, αμα σκαλίσει κανείς λίγο πιο βαθιά βλέπει τα πιο προβληματικά πρόσωπα, τον κ. Παππά του 13-0, τον κ. Πολάκη, δεν χρειάζεται νομίζω να πω πολλά εγώ, οι πολίτες έχουν σχηματίσει την άποψή τους. Αυτοί φαίνεται να κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει προς κάτι καινούργιο, μοντέρνο, πάντως δεν υπηρετείται με τέτοιες επιλογές.

(…) Καμία συνεργασία δεν υπήρξε, το είπε εξάλλου και ο ίδιος. Υπήρξε μια κοινωνική γνωριμία στο παρελθόν, όταν ήμουν ακόμα βουλευτής και ο ίδιος ήταν νεαρός εργαζόμενος, αν θυμάμαι καλά, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι εκεί πήγε η γνωριμία μας.




Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στόχος για τη ΝΔ είναι να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες, «γιατί όχι και τις 13 και γιατί όχι και τους τρείς μεγάλους δήμους».

Εξήγησε ότι είναι σημαντικό οι περιφερειάρχες να μπορούν να υποστηρίξουν τα αναπτυξιακά προγράμματα. «Είναι πρόσωπα που πιστεύουμε ότι μπορούν να επιτελέσουν αυτό το ρόλο», ανέφερε ότι άλλα χρίσματα δεν δόθηκαν πέρα από τις περιφέρειες και τους τρεις δήμους.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Αγοραστού στη Θεσσαλία ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν πολύ λογικό αυτό που έγινε από τη δικαιοσύνη αλλά από τη συνεργασία που είχε μαζί του δεν έχει παράπονα. «Αυτά θα τα αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Έγιναν όμως πολλά έργα μετά από τον Ιανό. Κάποια τα υλοποίησε η κυβέρνηση», ανέφερε και έδειξε σχετικές φωτογραφίας μιας γέφυρας που άντεξε. «Καταλαβαίνω απόλυτα την απελπισία των πολιτών. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να αντέχουν. Δεν λύσαμε το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Μπορούμε όμως να φτιάχνουμε έργα υποδομών με άλλες υποδομές , με μεγαλύτερη ταχύτητα. Στη Θεσσαλία τον πρώτο λόγο θα τον έχει ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης των υδάτων», πρόσθεσε.




Επιμένω στην πολιτική «νομιμότητα παντού»-Δεν υπάρχουν έξυπνοι και κορόϊδα

«Αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν θα προκαταλάβω την έρευνα της δικαιοσύνης. Το ότι έχει ξεκινήσει έρευνα της δικαιοσύνης δεν σημαίνει ότι δεν θα στηρίξουμε τον κ. Αγοραστό», απάντησε σε ερώτηση αν θα εξακολουθήσει να τον στηρίζει και αν καταδικαστεί.

Για το θέμα του κ. Πατούλη είπε ότι αυτή τη στιγμή υποψήφιος είναι ο κ. Χαρδαλιάς και είναι εφικτό να κερδίσει στην περιφέρεια Αττικής από τον πρώτο γύρο.

«Έχουμε μία υποψηφιότητα που προκρίναμε ότι είναι η πιο κατάλληλη», απάντησε επίσης, ενώ για τον κ. Μπέο δήλωσε ότι καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη βίας. «Ο κ. Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ. Είναι θέμα των δημοτών του Βόλου να επιλέξουν ποιος είναι ο κατάλληλος δήμαρχος. Δεν δώσαμε καμία άλλη στήριξη πέραν των τριών δήμων», πρόσθεσε.

Σε επόμενη ερώτηση για το rotation στην κυβέρνηση ανέφερε ότι πολλοί υπουργοί έκατσαν στον πάγκο και αυτό δεν είναι τιμωρία, αλλά δυνατότητα να πάρουν και άλλοι συνάδελφοι, ενώ άλλοι να δοκιμαστούν και σε άλλες θέσεις ευθύνης. «Μία τετραετία είναι αρκετός χρόνος να δείξει κάποιος τι μπορεί να προσφέρει. Έχω να ζυγίσω τη συνέχεια και τη σταθερότητα και το συμβιβασμό με την καθημερινότητα. Επέλεξα αυτές τις μετακινήσεις σε συνδυασμό με πολλά νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση. Τελικά τα υπουργεία και τα κυβερνητικά σχήματα κρίνονται με την απόδοσή τους. Το επιτελικό κράτος είναι αυτό το οποίο μπορεί να αναθέτει συγκεκριμένες αποστολές σε υπουργούς και υφυπουργούς. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν ξεκάθαρο οδικό χάρτη. Έκρινα ότι πρέπει να έχω αυξημένο αριθμό υφυπουργών για να έχουν λογοδοσία για συγκεκριμένα σχέδια», ανέφερε.

Θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού για να βοηθήσω όσους τα βγάζουν δύσκολα

«Αν δεν είχαμε τις καλές επιδόσεις στην οικονομία δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε όσα κάναμε και να στηρίξουμε την κοινωνία. Το αποτύπωμα της ανάπτυξης είναι σημαντικό. Οι μέσοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα σήμερα αυξάνονται», είπε μεταξύ άλλων για την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι και η μείωση των φόρων δημιούργησε απόθεμα εισοδήματος. «Υπάρχουν άνθρωποι που τα βγάζουν πολύ δύσκολα. Δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού για να τους βοηθήσουμε», πρόσθεσε.

Καλή σε επίπεδο προσωπικής χημείας η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος στα ελληνοτουρκικά μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας. «Είναι μια ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη εντάσεις του παρελθόντος και να βρούμε τρόπο συμπόρευσης. Και αν δεν μπορούμε να επιλύσουμε τη μεγάλη μας διαφορά να μην είμαστε στα πρόθυρα θερμου επεισοδίου», τόνισε και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι έχουμε περιθώρια συνεργασίας στο μεταναστευτικό.




«Εγώ ήμουν πάντα σταθερός. Η συνάντηση ήταν καλή και σε επίπεδο προσωπικής χημείας. Δεν είμαι αιθεροβάμων , δεν είμαι αφελής. Μέχρι στιγμής οφείλω να αναγνωρίσω ότι αυτά που έχουμε συμφωνήσει, τα έχουμε δει. Έχουμε ένα σημαντικό γεγονός, το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι σημαντικό να μπούμε διατηρώντας το καλό κλίμα», υπογράμμισε.

Τροχιοδεικτική βολή Αποστολάκη: Δεν προλαβαίνουμε Συνέδριο τον Νοέμβριο* Ο Τσίπρας κράτησε ουδέτερη στάση απέναντι στους υποψήφιους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: