Μην τρελαθούμε κιόλας… Έχουν δικαίωμα σε όλη την Κύπρο οι Αττίλες!!! Κούνια που τους κούναγε ή με άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ επιθεωρεί τα στρατεύματα του Αττίλα. Φωτογραφία μέσω του ψευδοκράτους




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Όπως το λέει ο ΕρσίνΤατάρ είναι και μην το αρνηθείτε, δεν έχει νόημα. Ο τουρκοκυπριακός «λαός», είπε, έχει δικαίωμα σε ολόκληρη την Κύπρο και στον υπόγειο πλούτο.

Ε, τι νομίζατε; Ότι έχουν δικαίωμα στη μισή Κύπρο; Φυσικά και έχουν σε ολόκληρη. Δηλαδή, άμα βρεθεί πετρέλαιο στην Κακοπετριά, έχουν δικαίωμα μόνο οι Ελληνοκύπριοι; Πλανάσθε.

Μπορεί να μην έχουν και καθόλου δικαίωμα οι Ελληνοκύπριοι. Διότι, στο κάτω – κάτω έδιωξαν τους Τουρκοκύπριους από συνεταίρους κι έχασαν τις μετοχές τους στην Κύπρο. Οι Ε/κ τις έχασαν, όχι οι Τ/κ. Το λέει καθαρά ο άνθρωπος και να το καταλάβετε.

«Όταν ληφθούν υπόψη», λέει, «οι συμφωνίες που έκανε η Τουρκία στην περιοχή και τα δικαιώματα του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, διαθέτουν μία πολύ μεγάλη ζώνη στην περιοχή». Στην Ανατολική Μεσόγειο, εννοεί. Αλλά, παρομοίως σε ολόκληρη την Κύπρο. Κάνει συμφωνίες το ψευδοκράτος και η Τουρκία και ορίζουν τα δικαιώματά τους και, δυστυχώς, είναι τόσο μικρή η Κύπρος που δεν μένουν δικαιώματα για τους Ελληνοκύπριους.

  • Γι΄ αυτό και ευχαριστούσε προχτές ο Τατάρ τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί (τουρκικό κόμμα Εθνικιστικής Δράσης), που δήλωνε ότι η «τδβκ» πρέπει να αλλάξει όνομα, να αφαιρέσει το «βόρεια», και να λέγεται «τουρκικό κυπριακό κράτος».

Συμφώνησε ο Τατάρ. Διότι, όπως είπε, «πλέον στην Κύπρο υπάρχει ένα τουρκικό κράτος και είναι σημαντικό ν’ αλλάξει (αφαιρεθεί) το “βόρεια”. Θα είναι μια σημαντική εξέλιξη».

Το είπε πρόσφατα και ο τέως Αντιπρόεδρος της Τουρκίας και τέως διοικητής των κατεχομένων, Φουάτ Οκτάι. «Δεν θέλουμε να λέμε βόρεια (Κύπρος), προτιμούμε να λέμε Τουρκοκυπριακό Κράτος», είπε αυτός.

Εντάξει, διαφώνησε ο Τουφάν Ερχιουρμάν με όσα είπε ο εθνικιστής Μπαχτσελί και ρωτούσε αν η Άγκυρα θα προτείνει αλλαγή ονομασίας «για άλλα κράτη που αναγνωρίζει». Αλλά, η κατεχόμενη Κύπρος για την Τουρκία δεν είναι ένα από τα άλλα κράτη που αναγνωρίζει, είναι ένα τσιφλίκι της.

Κι όσο κι αν εκφράζει διαφωνίες ο Ερχιουρμάν, που απλώς κάνει αντιπολίτευση στον Τατάρ για να τον αντικαταστήσει, τίποτα δεν αλλάζει. Όσο, δηλαδή, θέλει κι ο Ερχιουρμάν να διοικήσει το τουρκικό τσιφλίκι, και δεν παλεύει για να απαλλαγούν οι Τουρκοκύπριοι από τη θηλειά της Άγκυρας, την Κύπρο θα τη χάσουμε και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι.

Είναι εντυπωσιακό, όμως. Την Τρίτη, ο Ερχιουρμάν δήλωνε τρομοκρατημένος ότι η φτωχοποίηση των Τουρκοκυπρίων μπορεί να αναστραφεί, εννοώντας φυσικά αν αναλάβει ο ίδιος την εξουσία, αλλά δεν μπορεί να αναστραφεί ο αφανισμός. «Οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του αφανισμού».

Μιλώ για τον Ερχιουρμάν, διότι είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης των Τουρκοκυπρίων, αλλά παρομοίως πολιτεύονται σχεδόν όλοι οι Τ/κ πολιτικοί. Βλέπουν, λοιπόν, τον κίνδυνο αφανισμού των Τουρκοκυπρίων, όμως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτός ο κίνδυνος δεν προέρχεται από την κακή «προεδρία» του Τατάρ ή την κακή «κυβέρνηση», αλλά από την κατοχή. Από την εκμετάλλευση της τουρκοκυπριακής κοινότητας από την Άγκυρα για δικά της συμφέροντα.

Κινδυνεύουν με αφανισμό οι Τουρκοκύπριοι αλλά έχουν «πρόεδρο», που τους υπόσχεται ότι έχουν δικαίωμα σε ολόκληρη την Κύπρο, έχουν και τη μαφία της Άγκυρας να ελέγχει τα πάντα, κι έχουν και «αντιπολίτευση», που η διαφωνία της είναι να μην τους λέει η Τουρκία αν θα αλλάξουν όνομα. Αλλά, όταν τα κάνει όλα τα άλλα η Τουρκία ως νονός της νύχτας, το πρόβλημα είναι το όνομα;

Υ.Γ. Ξεκίνησαν να μπαίνουν τα θεμέλια του κτηρίου του Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά. Θα στεγαστούν εκεί τα νέα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, μιας κρατικής υπηρεσίας που κρατά στα χέρια της την ακίνητη ιδιοκτησία όλης της Κύπρου.

Στο νέο κτήριο θα υπάρχουν υπόγειοι χώροι στάθμευσης, χώροι εργαστηρίων, γραφεία διοίκησης, ακόμα και εκθεσιακός – μουσειακός χώρος. Το κόστος €22 εκατομμύρια. Μπορεί κανένας να μας πει, χωρίς να μασάει τα λόγια του για να το καταλάβουμε, ποιος στο καλό αποφάσισε ότι το κόστος για το νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας πρέπει να είναι €53 εκατομμύρια;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τα σχέδια για τη «μοιρασιά» της ΑΟΖ της Κύπρου: Ο καθηγητής Καρυώτης διερμηνεύει τί κρύβεται πίσω από την ξαφνική δήλωση του Φιντάν, το νέο σχέδιο κατά της Μεγαλονήσου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: