Είστε σίγουροι; Θέλουμε μία (φιλοτουρκική) Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία στην Κύπρο με τους «Αλλάχ Ακμπάρ»; Ο Ερντογάν δεν είναι αυτός που νόμιζαν οι οπαδοί της “όποιας λύσης”…

Islamist President and Justice and Development (AK) Party Chairman Recep Tayyip Erdoğan made a speech at the party’s parliamentary group meeting. Photo via Turkish Presidency




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Σοβαρομιλά κιόλας ένας των ηττημένων αρθρογράφων. Δεν ξέρω σε τι ηττήθηκε, αλλά με είπε «ένας των αήττητων αρθρογράφων, άρα ο ίδιος είναι ένας των ηττημένων.

Σοβαρομιλά, λοιπόν, όταν γράφει ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) δεν ήταν ένα παραμύθι που δημιούργησε η ανικανότητα τους, αλλά «το μόνο αντίδοτο στη διχοτόμηση και τη λύση των δύο κρατών που επανήλθε μετά το 2017 ύστερα από τη θριαμβευτική επικράτηση των ηγετών και των δημοσιογράφων που φωνάζουν και γράφουν την Ελευθερία με έψιλον κεφαλαίο».

Εννοεί φυσικά, αυτούς που θεωρεί απορριπτικούς, ανένδοτους, αντιδιζωνιστές, για να μιλάμε με τους όρους που ξέρουμε. Το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ κατά βάση και μερικούς δημοσιογράφους, μεταξύ αυτών και τον υποφαινόμενο.

Αλλά, πώς στο καλό έγινε και το 2017 επικράτησαν θριαμβευτικά αυτοί; Το κόμμα που κυβερνούσε ήταν ο ΔΗΣΥ και αυτός που διαπραγματευόταν ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης; Ο θριαμβευτής του 2004 και της πολιτικής του εφικτού.

  • Με διαπραγματευτή, μάλιστα, τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, που όλοι οι σουρεαλιστές του ΔΗΣΥ, μαζί και ο ηττημένος αρθρογράφος, μόλις πριν μερικούς μήνες, καλούσαν τον κόσμο να κάνει υπέρβαση (λόγω ταύτισης με το ΑΚΕΛ) και να τον ψηφίσει για Πρόεδρο.

Τόσο θράσος πια; Διαχειρίστηκαν το Κυπριακό και τη διαπραγμάτευση δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια, τους προειδοποιούσαμε και μας έλεγαν κινδυνολόγους και πολλά άλλα, μας οδήγησαν στο χειρότερο αδιέξοδο της ιστορίας χωρίς να καταλάβουν πώς τα κατάφεραν, μας έφεραν ένα βήμα από τη ντε γιούρε διχοτόμηση και τα δυο κράτη, μας κατηγορούν κι από πάνω. Φταίμε εμείς για τα δικά τους αποτελέσματα!

Η μόνη «θριαμβευτική επικράτηση», που έγινε το 2017 ήταν που έσκασε στα κεφάλια του ενδοτικού μετώπου η μεγάλη φούσκα της ΔΔΟ, καθάρισε η ατμόσφαιρα και ήρθε το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Για να ξέρουμε όλοι ότι η Τουρκία διαπραγματευόταν δήθεν την ΔΔΟ για να ρίχνει στάχτη στα μάτια τους, να εισπράττει χωρίς να ανταποδίδει τίποτα, μέχρι να μπορέσει να επιβάλει την αιώνια παρουσία της στην Κύπρο και στον έλεγχο του κυπριακού κράτους.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι επιμένουν να λένε όλες αυτές τις ασυναρτησίες, διότι δεν θέλουν να ομολογήσουν ότι δεν έχουν κανένα δισταγμό να συμφωνήσουν ότι η Τουρκία δικαιούται να έχει ρόλο στην Κύπρο.

Ότι ο Ερντογάν μπορεί να κυβερνά δια αντιπροσώπων όλη την Κύπρο, όπως κυβερνά τα κατεχόμενα. Τους αρέσει. Νομίζουν πως θα μεγαλώσει η Κύπρος μαζί με τη μεγάλη Τουρκία.

Λοιπόν, εμείς δεν είμαστε «αήττητοι δημοσιογράφοι», είμαστε ρεαλιστές. Και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να επιβιώσει ο κυπριακός ελληνισμός αν δεχθεί με οποιονδήποτε τρόπο ότι θα κάνει κράτος στο οποίο θα έχει λόγο και ρόλο η Άγκυρα. Και γι΄ αυτό θα γράφουμε την Ελευθερία με έψιλο κεφαλαίο. Και τη Δημοκρατία και την Ανεξαρτησία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

  • Προπάντων, μετά που διαβάσαμε και την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στους βουλευτές του κόμματός του. Η Χαμάς, είπε, δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «είναι απελευθερωτές Μουτζαχετίν που προστατεύουν την γη τους». Και οι βουλευτές του από κάτω φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ!».

Εμάς, λοιπόν, μας λένε «αήττητους δημοσιογράφους», δεν μπορούν να συνεννοηθούν μαζί μας, καθημερινά βρίζουν και ειρωνεύονται όσους θεωρούν «απορριπτικούς», τους φορτώνουν ακόμα και το ναυάγιο του 2017 όπου αποκαλύφθηκε τι διάολο σχέδια έχουν οι Τούρκοι για την πατρίδα μας, αλλά είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεργαστούν με αυτούς τους Μουτζαχετίν του Αλλάχ Ακμπάρ, να τους δώσουν την Κύπρο να την διαφεντεύουν.

Διότι το άλλο, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι δεν συζητούμε πλέον τον συνεταιρισμό μας σε ένα νέο κράτος με τους Τουρκοκύπριους, αλλά με την Τουρκία.

Θέλουν να γίνουν συνέταιροι με τους «Αλλάχ Ακμπάρ» και να το λένε ΔΔΟ, ας γίνουν. Εμείς δικαιούμαστε να διαφωνούμε. Ή δεν δικαιούμαστε; Χαλάει η σούπα αν έχει και κάποιους να διαφωνούν;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τους ενόχλησε ο άβουλος Γκουτέρες επειδή δεν ταυτίστηκε πλήρως με το Ισραήλ και είπε το αυτονόητο: Τα φρικώδη εγκλήματα της Χαμάς δεν δικαιολογούν μια συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: