“Είμαστε εδώ για να δείξουμε την υποστήριξή μας στον κόσμο μας στη Γάζα”: Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης στις ΗΠΑ και σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις

epa10930084 People participate during a large pro-Palestine protest due to the ongoing conflict between Israel and Hamas, in downtown Atlanta, Georgia, USA, 20 October 2023. EPA, ERIK S. LESSER




Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για την προστασία των αμάχων της Γάζας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε Ευρώπη και Αμερική με συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων αλλά και για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για να συμπαρασταθούν στον παλαιστινιακό λαό.

«Είμαστε εδώ για να δείξουμε την υποστήριξή μας στον κόσμο μας στη Γάζα, που βομβαρδίζεται και πολιορκείται τις δύο τελευταίες εβδομάδες και τους έχουν κόψει όλα τα μέσα διαβίωσης, το νερό , το ρεύμα», ανέφερε διαδηλωτής.

Πέρασαν μπροστά από τον «Λευκό Οίκο» κρατώντας ομοιώματα νεκρών μωρών, παλαιστινιακές σημαίες, και φωνάζοντας συνθήματα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και στην Φιλαδέλφεια απαιτώντας την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς στη Γάζα.

Την ίδια στιγμή, σοκαρισμένη η κοινότητα του Ντιτρόιτ παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την δολοφονία της Σαμάνθα Γουόλ, πρόεδρος μιας συναγωγής. Η 40χρονη γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη με πολλαπλές μαχαιριές έξω από το σπίτι της, στη συνοικία Λαφαγιέτ Παρκ.

100.000 πολίτες κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου στην μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε στην Ευρώπη υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε Μάντσεστερ Εδιμβούργο Γλασκόβη και Λονδίνο, εν μέσω προειδοποιήσεων της αστυνομίας ότι όποιος υποστηρίξει την ένοπλη ομάδα Hamas μπορεί να συλληφθεί.

Την ισραηλινή σημαία έκαψαν στην Ισπανία. Χιλιάδες διαδήλωσαν τόσο στην Βαρκελώνη όσο και την Μαδρίτη.

«Δυστυχώς, στον εικοστό πρώτο αιώνα είναι οι άνθρωποι που πρέπει να μιλήσουν στο όνομα όλων αυτών των ανθρώπων που υποφέρουν και περνούν μια πολύ άσχημη περίοδο. Άνθρωποι που δεν έχουν μέρος να ζήσουν, να φάνε ή να καταφύγουν και βομβαρδίζονται και σκοτώνονται», δήλωσε άλλος διαδηλωτής.

Η Ιζαμπέλ είναι Γερμανίδα και με βαμμένες κόκκινες τις παλάμες της διαμαρτύρεται για την αιματοχυσία στη Γάζα.

«Είναι γενοκτονία αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορείς να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους. Δεν είναι δίκαιο. Δεν έχουν την ίδια δύναμη. Δεν μπορούν να πολεμήσουν το Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά η διαδηλώτρια.

Οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 1500 στην Φρανκφούρτη ενώ εκατοντάδες βρήκαν στους δρόμους και στο Βερολίνο παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Mega και ξένα πρακτορεία

Μαχμούντ Αμπάς: Η «χαριστική βολή» της Χαμάς σε έναν Παλαιστίνιο πρόεδρο χωρίς κράτος, ισχύ και λαϊκό έρισμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: