Η πιστή στον Ερντογάν παραστρατιωτική Sadat καλεί σε πανισλαμικό πόλεμο κατά του Ισραήλ: Θέλουν να στήσουν ισλαμικό «παραΟΗΕ», μισούν τους Εβραίους

Ο λογαριασμός του επικεφαλήε της Sadat, Melih Tarniverdi στην πλατφόρμα X Print Screen via https://twitter.com/AKM_Tanriverdi




Την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παριστάνει τον ουδέτερο μεσολαβητή και στον πόλεμο του Ισραήλ με την Χαμάς, οι πιστοί του ακόλουθοι δεν κάνουν καμία προσπάθεια να κρύψουν τη στήριξή τους στην τορμοκρατική οργάνωση καλώντας ουσιαστικά σε πανισλαμικό πόλεμο.

Όπως καταγράφει στο Nordic Monitor o Λεβέντ Κένεθ από τη Στοκχόλμη

Σε ένα δελτίο τύπου στα τουρκικά και τα αραβικά στις 13 Οκτωβρίου, το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Ένωσης Υπερασπιστών της Δικαιοσύνης (ASSAM), μια «μπροστινή» οργάνωση που διευθύνεται από τον ιδιωτικό στρατιωτικό εργολάβο SADAT, ο οποίος πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια de facto παραστρατιωτική δύναμη πιστή στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαίνεσε τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, προβάλλοντας μια σειρά αμφιλεγόμενων ισχυρισμών σχετικά με την ισραηλινή απάντηση.

Η SADAT πρότεινε την ανάπτυξη ενός στρατού που θα περιλαμβάνει ισλαμικές χώρες στην περιοχή για να τεθεί τέλος στην κατοχή του Ισραήλ.

Η SADAT περιέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς ως μια φυσική απάντηση στα χρόνια της απομόνωσης, της καταπίεσης και των βασανιστηρίων του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Η οργάνωση τόνισε ότι ήταν μια εκδήλωση της εξέγερσης του παλαιστινιακού λαού ενάντια στον εγκλεισμό του σε μια υπαίθρια φυλακή, όπου έχουν στερηθεί την πατρίδα τους για δεκαετίες.

Η SADAT χαρακτηρίζει το Ισραήλ ως «κράτος του τρόμου, ενώ η Χαμάς, η οποία χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τη Δύση, αναφέρεται ως «κυβέρνηση της Γάζας».

Η δήλωση επεσήμανε επίσης την υποκείμενη νοοτροπία «όπως η σταυροφορία» που στρέφεται προς τον ισλαμικό κόσμο, όπως γίνεται αντιληπτή από τον παλαιστινιακό λαό. Η SADAT υπογράμμισε ότι ο χαρακτηρισμός αυτών των συγκρούσεων από τη Δύση ως «θρησκευτικοί πόλεμοι» απλώς επιδεινώνει την κατάσταση.

Σύμφωνα με την SADAT, η επιχείρηση Al-Aqsa Flood της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είχε βαθύ αντίκτυπο στο Ισραήλ και τους συμμάχους του, υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ισραηλινός πληθυσμός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.

«Ταυτόχρονα, οι δυτικές χώρες, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν είχαν δείξει τόσο γρήγορες αντιδράσεις στα περιφερειακά γεγονότα, εξέφρασαν αμέσως την ακλόνητη υποστήριξη. Αυτή η αξιοσημείωτη απάντηση αποδόθηκε στην αντιληπτή ζημιά που υπέστη το Σιωνιστικό Ισραήλ, παρά τις προηγούμενες συγκρατημένες αντιδράσεις των ΗΠΑ στα γεγονότα στην περιοχή», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Το δελτίο τύπου υπογράμμισε επίσης την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ, επισημαίνοντας τα λόγια του όταν δήλωσε: «Στέκομαι μπροστά σας όχι μόνο ως Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αλλά και ως Εβραίος». Η επίσκεψη θεωρήθηκε ως μια κίνηση για την ανάκτηση της ψυχολογικής υπεροχής στον πόλεμο. Η αποστολή του αμερικανικού και του βρετανικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο είναι μια συγκεκριμένη εκδήλωση της συμμαχίας σταυροφόρων-σιωνιστών, ισχυρίζεται η SADAT.

Η SADAT ολοκλήρωσε το δελτίο τύπου του εφιστώντας την προσοχή στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, όπου οι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, φέρουν το κύριο βάρος μιας ανηλεούς επίθεσης. Η οργάνωση καταδίκασε τις επιθέσεις και επέκρινε τις δυτικές χώρες όχι μόνο να σιωπούν αλλά και να υποστηρίζουν την επίθεση.

Θέλουν να στήσουν «παραΟΗΕ»

Σε μια έκκληση για άμεση δράση, η SADAT προέτρεψε 57 ισλαμικά έθνη υπό τη σημαία του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) να εκδώσουν κοινή δήλωση, να παράσχουν ένα παράθυρο 48 ωρών στο Ισραήλ να σταματήσει τη δυσανάλογη ισχύ του και να εξετάσει την εφαρμογή μποϊκοτάζ και εμπάργκο εάν το Ισραήλ δεν συμμορφωθεί. Η οργάνωση ζήτησε επίσης τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Γάζα.

Η SADAT πρότεινε μια μακροπρόθεσμη λύση, προτείνοντας τη δημιουργία μιας συμμαχίας που διαμορφώθηκε μετά τις εκτεταμένες προσπάθειες της ASSAM να δημιουργήσει μια συνομοσπονδία ισλαμικών χωρών με μια ειρηνευτική δύναμη ικανή να αντιμετωπίσει τις περιοχές κατοχής και κρίσης σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες.

Ο ψεκασμένος αντισιωνιστής γραμματέας

Ο γενικός γραμματέας της ASSAM είχε υποστηρίξει προηγουμένως ότι ο κόσμος κυβερνάται από τους Εβραίους και ότι «θα έρθει σίγουρα μια μέρα στο μέλλον που τα δέντρα και οι πέτρες θα μιλήσουν και θα πουν: «Ω Μουσουλμάνοι! Ελάτε να σκοτώσετε τον Εβραίο που κρύβεται πίσω μου», μια αποκαλυπτική πρόβλεψη που εκφράζεται συχνά από ριζοσπάστες.

Κατηγορώντας τους Εβραίους ότι είναι μια φυλή που έχει προκαλέσει διαμάχες σε όλη την ιστορία, ο απόστρατος συνταγματάρχης Nejat Özden έγραψε: «Ο κόσμος είναι μια εβραϊκή φυλακή που έχει περιέλθει στην κυριαρχία του εβραϊκού ναζισμού-πολιτικού σιωνισμού, ανοιχτά ή κρυφά», σε ένα άρθρο γεμάτο αντισημιτικά επιχειρήματα που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της ASSAM στις 16 Ιουλίου 2021.

Ο Özden ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Εβραίοι αποκρύπτουν την ταυτότητά τους και επηρεάζουν τις πολιτικές των χωρών στις οποίες κατοικούν με σκοπό την εβραϊκή κυριαρχία στον κόσμο. Ο Özden, ο οποίος προσέβαλε επίσης τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έγραψε ότι ο Μπάιντεν, τον οποίο περιέγραψε ως «κεφαλή κουβά», υποκλίθηκε μπροστά στον Σιωνισμό.

Σύμφωνα με τον Özden, ο απώτερος στόχος των Εβραίων είναι να δημιουργήσουν ένα «Μεγάλο Ισραήλ». «Για να επιτευχθεί αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να απομακρυνθεί και η Τουρκία πρέπει να καταστραφεί από τους Εβραίους.

Πλήρης έλεγχος από τον Ερντογάν

Η SADAT, με τη συμμετοχή της σε αρκετές αραβικές και αφρικανικές χώρες, παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση και συμβουλές για στρατιωτικές στρατηγικές που ευθυγραμμίζονται με την τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία ελέγχεται κυρίως από την οικογένεια του Ερντογάν και στενούς συνεργάτες.

Η SADAT αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο συζήτησης στην Τουρκία λόγω της αδιαφανούς δομής του και της εμπλοκής του σε ύποπτες σχέσεις. Έχει γίνει στόχος πολλών καταγγελιών, από την εκπαίδευση τζιχαντιστών στη Συρία και την Τουρκία μέχρι τη μεταφορά μαχητών στη Λιβύη.

Ο ρόλος της οργάνωσης αμφισβητήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια μιας αμφιλεγόμενης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016, η οποία πολλοί πιστεύουν ότι ήταν μια «ψεύτικη σημαία» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Ερντογάν για να εκκαθαρίσει τους αντιπάλους του εντός του στρατού.

Απόστρατοι αξιωματικοί που συνδέονται με την SADAT αναφέρθηκε ότι οργάνωσαν το κοινό στους δρόμους κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος και ισχυρίστηκαν με περηφάνια ότι πολέμησαν ενάντια στους αποστάτες στρατιώτες.

Ο πιστός ιδρυτής

Η SADAT ιδρύθηκε από τον Adnan Tanrıverdi και τους συνεργάτες του στις 22 Φεβρουαρίου 2012. Ο Tanrıverdi είναι πρώην στρατιωτικός που υπηρέτησε ως επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν για χρόνια.

Έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του μετά από μια αναφορά του Nordic Monitor ότι εργαζόταν για να ανοίξει το δρόμο για τον πολυαναμενόμενο Μαχντί (προφητευμένο λυτρωτή του Ισλάμ), τον οποίο περιμένει ολόκληρος ο μουσουλμανικός κόσμος. Το υπονοούμενο ήταν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν ο αναμενόμενος ηγέτης και μάχντι.

Ο πρόεδρος της ASSAM, Adnan Tanrıverdi, φέρεται να παρείχε λίστες προφίλ που περιελάμβαναν ονόματα αξιωματικών που θεωρούνται αντίπαλοι του προέδρου Ερντογάν εντός του στρατού. Αυτές οι λίστες πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για την εκκαθάριση χιλιάδων φιλοΝΑΤΟϊκών αξιωματικών μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας το 2021 επιβεβαίωσε απρόθυμα ότι απόστρατοι στρατιωτικοί που ανήκουν στη SADAT συμμετείχαν σε στρατιωτικές εξεταστικές επιτροπές και συμμετείχαν σε συνεντεύξεις στρατολόγησης.

Έρευνες από τον ΟΗΕ

Τον Ιούνιο του 2020, οι εισηγητές του ΟΗΕ αναζήτησαν πληροφορίες από την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με τον ρόλο της στη στρατολόγηση, τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη Σύριων μαχητών στη Λιβύη.

Οι ισχυρισμοί ανέφεραν ότι η Τουρκία ανέπτυξε μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, από συριακές ένοπλες ομάδες για να υποστηρίξει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην Τρίπολη.

Μια επιστολή του ΟΗΕ αποκάλυψε τη συμμετοχή του παραστρατιωτικού εργολάβου της Τουρκίας, SADAT, σε αυτές τις επιχειρήσεις, ο οποίος επιστρατεύτηκε για να βοηθήσει στην επιλογή των στρατιωτών και στα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Το 2021, ο Τούρκος μαφιόζος και πρώην σύμμαχος του Ερντογάν, Sedat Peker, εξέθεσε τον ρόλο της SADAT στη διευκόλυνση της παράνομης μεταφοράς όπλων και προμηθειών σε ένοπλες τζιχαντιστικές ομάδες στη Συρία.

Σε ηχογραφημένη συνομιλία του FaceTime που δημοσίευσε ο ίδιος ο Peker, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην αποστολή όπλων με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία σε συνεργασία με τη SADAT.

Σε ένα βίντεο που έλαβε το Nordic Monitor από ραδιοφωνική συνέντευξη το 2021, ο Melih Tanrıverdi, Διευθύνων Σύμβουλος της SADAT, παραδέχτηκε δημόσια ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT και συντονίζει ενέργειες με Τούρκους διπλωμάτες και αξιωματούχους της άμυνας.

Πιο πρόσφατα, ο Melih Tanrıverdi ήταν παρών στην επίσημη αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και το Κατάρ τον Ιούνιο.

Με πληροφορίες από Nordic Monitor

Η «εκτέλεση» του Χακάν Φιντάν από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών σε πέντε γραμμές: Να καταδικάσετε την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και τις δολοφονίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: